Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren forteller historien til russerfangene i Norge. Både bakgrunnshistorien, hva de gjorde her, og hva som skjedde i tiden etter frigjøringen, blir tatt opp i boka. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Da nazistene angrep Sovjetunionen i 1941 ble mange russiske soldater og sivile tatt til fange. Nærmere 100 000 russiske krigsfanger havnet i tyske fangeleire i Norge og var god arbeidskraft for nazistene. Under slavelignende forhold jobbet de på industri-, samferdsels- og forsvarsanlegg over hele landet. De bygde Nordlandsbanen, flyplasser på Kjevik, Bardufoss og Gardermoen - og E6 gjennom Nordland. Mange nordmenn engasjerte seg i russerfangenes skjebne. Noen forsøkte å hjelpe og satte egne liv på spill - andre hadde helt andre motiver og anga russere på flukt. Russerfangene og deres betydning for Norge er et glemt kapittel i norsk etterkrigshistorie, også fra politisk hold. Flere tusen av dem døde i Norge og ble gravlagt på militært område, mens andre ble sendt rett i hendene på Stalin. Et betydelig ansvar for disse sovjetiske krigsfangene ligger på norske myndigheters hender - et ansvar ingen snakker høyt om.
Forlag Humanist forlag
Utgivelsesår 2008
Format Innbundet
ISBN13 9788292622360
EAN 9788292622360
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 356
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
12 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket