Plan D

av (forfatter) og Ute Neumann (oversetter).

Press 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (12 terningkast.)

44 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Hva om DDR likevel ikke hadde gått under? Hva om den tyske gjenforeningen aldri hadde skjedd? Vi er i Øst-Berlin, året er 2011. Muren står fortsatt, Egon Krenz har klamret seg til makten i 22 år, men nå står DDR eller den Tyske Demokratisk Republikk på randen av sammenbrudd. Pengene staten har tjent på gassdistribusjonen østfra er blitt slukt av systemet, og et grått og skittent Berlin er i ferd med å knele under forurensningen fra millioner av den nye statsproduserte bilmodellen Phobos. Sosialismens siste håp er de planlagte økonomiske forhandlingene med Vest-Tysklands kansler Oskar Lafontaine. Da en tidligere rådgiver for myndighetene blir funnet hengt i skogen, og alle spor peker mot STASI og den politiske ledelsen, ser det mørkere ut for Øst-Tyskland enn noensinne. Hvis vesttyske medier får ferten i dette, vil DDRs dager endelig være talte. Med mindre politiinspektør Martin Wegener kan løse saken først, i drift gjennom Berlins forfalne gater sammen med sin vesttyske kollega Richard Brendel på jakt etter morderne.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788275476003

EAN 9788275476003

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Berlin

Språk Bokmål

Sider 463

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 8 1 1 2 0

Bokomtaler

Vi skal til Øst-Tyskland. Ikke det Øst-Tyskland som er nå eller har vært, men det som kunne vært. Vi befinner oss i 2011, i et Europa der muren ble åpnet og så stengt igjen. Øst-Tyskland består, og er mer nedslitt enn noen gang. Landet har overlevd på å distribuere gass fra øst til vest, men nå er myndighetene på randen av sammenbrudd og er i viktige forhandlinger med Vest-Tyskland. Midt i forhandlingene blir en mann funnet drept, og det ser ut som det er brukt gamle STASI-metoder. Dette setter de politiske forhandlingene i fare, og den lokale politiinspektøren Wegener får vide fullmakter til å etterforske saken i et unikt samarbeid med en vesttysk kollega.

Som all god krim ender Plan D opp med å si mye mer enn handlingsreferatet gir inntrykk av, om alle samfunn, og om mennesker. Urban skriver fram et dystert, fargeløst, nedslitt, illeluktende Berlin med motløse, desperate og oppgitte mennesker. Han ga meg den gode, mørke følelsen. Du får mer samtale enn blod i denne boka også, pluss mye angst. Dette er noe for deg som liker klassiske, fortvilte etterforskere ispedd storpolitikk, ala Le Carré. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den var ganske slitsom og jeg tenkte å kutte ut mange ganger , men den tok seg opp på slutten . Mye ensomhet og selvmedlidenhet , mye om Østtyskland og elendighet der og et plott som var rimelig greit innimello

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kruso" av Lutz Seiler
 • "Tilgivelse" av Patrick Flanery
 • "Guds ord" av Kari Hotakainen
 • "Tømmerhoggeren" av Michal Witkowski
 • "Motstanderens død - roman" av Hans Keilson
 • "Steinbygningen" av Aslı Erdoğan
 • "Sigmund Freuds søster" av Goce Smilevski
 • "Da øst ble vest - livet i Europa etter kommunismens fall" av Ingrid Brekke
 • "Mannen som døde" av Antti Tuomainen
 • "Trans-Sovjet ekspress - gjennom underjordiske katedralar, luftslott og revolusjonære ruinar" av Kjartan Fløgstad
 • "Sjakkmaskinens hemmelighet - en historisk roman" av Robert Löhr
 • "Spider" av Patrick McGrath
Alle bokanbefalinger for dette verket