PINNOCHIOEFFEKT, effekt i menneskelig atferd navngitt etter Carlo Collodis marionett Pinocchio. Effekten får deg til å reagere på en forutsigbar måte i forskjellige situasjoner, akkurat som en marionett styrt av usynlige tråder. Forståelse av effekten gjør det mulig å forutse menneskers atferd og dra fordeler av det.
Pinocchioeffekten innvier deg i et hundretalls avslørende studier, pussige fenomener, interessante fakta og spennende historier fra virkeligheten. Her presenteres en omfattende og variert samling av eksperimenter rundt menneskelig atferd, og du får vite hvordan du trekker i de trådene som påvirker mennesker i alle livets situasjoner. Det handler om alt fra tiltrekning og romantikk, relasjoner og vennskap, overtalelse og påvirkning, motivasjon og ledelse til markedsføring og økonomi. Pinocchioeffekten gir deg essensen av fagfolkenes lærde studier for å forstå den menneskelige natur.
Henrik Diamant er PR-rådgiver på Diamant PR og foreleser om vellykket bedriftskommunikasjon og menneskelig atferd. Mikael Zethelius er journalist.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 2006
ISBN13 9788202262716
EAN 9788202262716
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketI dag tok jeg en tur til Fretex igjen, og gjorde noen skikkelige kupp. Åtte bøker til tilsammen 95 kroner (sju pocket til 10 kr stk., samt én hardback til 25 kr). Å, hvor glad jeg er for å bo nærme en Fretex med bøker!