På sporet av den nye tid

kulturelle varsler for en nær fremtid

av (forfatter) og Ragnhild Brusdal (forfatter).

Fagbokforlaget 2000 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka bruker forandring i generasjonene og organiseringen i livsløpene som utgangspunkt for å fange fremtiden. Boka er opptatt kulturelle og sosiale mønstre som avtegner seg mot horisonten. Hvilke livsmønstre kan vi forvente, hvilke tenkemåter og hvilken tidsånd vil prege kunnskapssamfunnets globale multimedieverden? Forfatterne tegner et bilder av kunnskapssamfunnets tidsånd og kulturelle landskap, av ny ungdomstid og nye samlivs- og familiemønstre. Boka tegner et bilde av tendensene i nåtiden, av livsstiler og statistiske mønstre, og gir varsler for en nær fremtid.

Omtale fra forlaget

I høyteknologisamfunnet er det kulturelle og sosiale landskapet mer enn noensinne i forandring. Ideene om det moderne som fremskrittet, mer og bedre av det samme, erstattes av usikkerhet om hva som kommer. Fremtiden lister seg inn på oss; først en tid etter at begivenhetene har funnet sted, ser vi hvor vi var på vei. De siste tiårene har representert en stille kulturrevolusjon, en revolusjon som ikke vil bli avblåst. Jo bedre vi forstår nåtiden, det som skjer akkurat nå, dess bedre kan vi forstå hva som venter oss. På sporet av den nye tid bruker forandring i generasjonene og organiseringen i livsløpene som utgangspunkt for å fange fremtiden. Boka er ikke opptatt av motens eller rentas svingninger, men av kulturelle og sosiale mønstre som avtegner seg mot horisonten. Hvilke livsmønstre kan vi forvente, hvilke tenkemåter og hvilken tidsånd vil prege kunnskapssamfunnets globale multimedieverden? Med begreper som blant annet "stikkordssamfunnet", "kundesamfunnet" og "kjønnsrevolusjon" og med beskrivelser av de nye "unge voksne" og de nye "unge eldre", av urbankultur og multietnisitet, tegner forfatterne bilder av kunnskapssamfunnets tidsånd og kulturelle landskap, av ny ungdomstid og nye samlivs- og familiemønstre. Å kunne gripe kulturelle og sosiale mønstre er av fundamental betydning for produsenter så vel som for politikere, for studenter som for lærere, for bilbransjen like mye som for samfunnsvitenskapen. Historien har ikke tenkt seg noe spesielt sted, men nåtiden bærer i seg varsler om det som kommer. På sporet av den nye tid tegner et bilde av tendensene i nåtiden, av livsstiler og statistiske mønstre, og gir varsler for en nær fremtid Ivar Frønes er professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo. Ragnhild Brusdal er sosiolog og seniorforsker ved SIFO (Statens Institutt for Forbruksforskning).

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788276745801

EAN 9788276745801

Språk Bokmål

Sider 202

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Den komplette haikerens guide til galaksen" av Douglas Adams
  • "Ti små negerbarn" av Agatha Christie
  • "Dyrenes gård - roman" av George Orwell
  • "Balansekunst" av Rohinton Mistry
  • "Den lille prinsen" av Antoine de Saint-Exupéry
  • "Populærmusikk fra Vittula" av Mikael Niemi
  • "Den merkelige hendelsen med hunden den natten" av Mark Haddon
  • "Nittenåttifire" av George Orwell
  • "Victoria - en kærligheds historie" av Knut Hamsun
  • "Ronja Røverdatter" av Astrid Lindgren
  • "Heksene" av Pénélope Bagieu
  • "La meg synge deg stille sanger" av Linda Olsson
Alle bokanbefalinger for dette verket