Omtale fra forlaget
Mennesket er en ekstremt tilpasningsdyktig skapning. Store folkegrupper har bosatt seg i ekstreme omgivelser. Ekspedisjoner tar turen til toppen av Mount Everest, overvintrer i Antarktis og dykker i Marianegropen. Mange flykter gjennom glohet ørken og over dype hav. Vi ferdes i områder vi egentlig ikke burde tåle. Hva skjer i kroppen når den blir utsatt for ekstrem kulde, varme, høyde og dybde? Hvordan tilpasser vi oss og overlever under slike forhold? På livets grense er en ferd inn i kroppen og ut i verden, en bok som forener medisinsk kunnskap og sosialantropologi. Erik Sveberg Dietrichs (f. 1985) er oppvokst i Asker. Han flyttet i 2005 til Tromsø, der han utdannet seg til, og nå jobber som lege og forsker. I 2015 avla han sin doktorgrad ved verdens nordligste universitet. På livets grense. Hvordan kroppen takler ekstrem natur er hans første bok.
Forlag Humanist forlag
Utgivelsesår 2017
Format E-bok
ISBN13 9788282821582
EAN 9788282821582
Språk Bokmål
Sider 277
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Temaet er spennende. Innfridde ikke helt, men en del artig informasjon underveis.
"På livets grense" tar for seg noen ekstreme tilfeller i naturen og hvordan menneskekroppen takler disse, alt fra bestigning av Mount Everest og de utfordringer som følger med, helt ned mot de dypeste havdyp, og mulighetene for å utforske der nede. Boken er interessant og til tider ganske fengende. Innimellom beskriver boken i litt for mange sider hva som skjer inne i kroppen når den møter på forskjellige belastninger slik at man kan miste noe av fotfeste når man leser boken, helt til neste fengende område der det ekstreme rår før man igjen får et lite innblikk i kroppens fysiologi. Jeg savnet en del rundt de positive sidene ved kuldeutsettelse ala. Wim Hoff og positive helseeffekter i kjølevannet av det og forfatteren fokuserer kanskje litt mye på ulykker som har skjedd i kjølevannet av slike ekstreme forsøk, men han er også borti bragder og nesten umenneskelighet i møte med ekstrem natur. Her hadde jeg likt å lest noe om jakten etter tungtvannet og de ekstreme forhold noen norske soldater møtte på Rjukan under andre verdenskrig, men det er dessverre fraværende. Tross dette så kan man kan lære mye ut fra boken, bl.a. om hvordan ulykker i f.eks. kaldt vann holder hjernen mer inntakt og sjansene for overlevelse øker enn hvis de hadde skjedd i varmere vann. Videre kan vi lese om hvordan dykkersyke, lungeødem og høydesyke oppstår. Alt i alt en bra og interessant bok!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket10 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket