"Noen har endelig funnet meg" er en roman om minner og tilstedeværelse, kjærlighet og visjoner - om mulighetene for å etablere et lyst liv. Ask, fotograf, bosatt i Bergen, har nettopp holdt en utstilling til minne om søsteren Lisa, som døde under tragiske omstendigheter. Samtidig er han, etter bruddet med sin ekskone, opptatt av spørsmål som: Hvordan etablere et bedre og mer ekte liv? Hvordan få kjærligheten til å vare? Bak hans rygg har kjæresten Sally tatt kontakt med sentrale personer i Asks liv og bedt dem om å skrive brev til ham, der de forteller om seg selv og om møter med ham som har vært viktige for dem. Gjennom disse brevene bretter det seg ut ulike skjebnehistorier: som tante Signes sterke og vonde beretning om lengsel og tapt kjærlighet, sønnen Davids kjærlighetsaffære med sin dobbelt så gamle lærerinne, og ekskona Bentes ganske spesielle prosjekt for å danne seg et bilde av eksmannens nye kjæreste. Det handler om å gjøre noe med livssituasjonen sin, og våge å bli sett, våge å bli funnet. "Runo Isaksen (1968, debut 1997) er en dyktig romankonstruktør, og med «Noen har endelig funnet meg» har han klart det igjen. (...) Det er en ryddig og velordnet, bevegende og følelsesmessig spennende roman som over 13 kapitler, rammet inn av pro- og epilog, skildrer en førtiårig manns ikke alltid like målrettede strev med omsider å komme i harmoni med sine nærmeste og seg selv." Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
Utgivelsesår 2013
ISBN13 9788203355684
EAN 9788203355684
Serie Bergensduologien (2)
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketJeg synes ikke at du skulle grave sånn i fortiden. Det er ikke i fortiden du lever. Så det beste vil være om du konsentrerer deg om det som er nå, og lar fortiden ligge. Du kan ikke gjøre noe med den likevel.
"Det handler bare om å våge å møte folk. Det som skjer her i livet, skjer i møtene. Men da må man tore å gå inn i møter."
Hvor er du akkurat nå? Og hvor vil du? Min jobb er å hente bare det strengt nødvendige opp fra fortiden, og så pense dem over på de viktige spørsmålene. Nåtid og framtid, altså. Fortid er bare viktig som nåtid [...].
Det vi kaller identiteten vår, er ikke det bare en slags opphopning av alt vi har opplevd hittil i livet? Ting som kommer utenfra, først og fremst: Ting som folk har sagt til oss, ting som folk ha gjort med oss. Og de fleste av oss har sterke opplevelser, ofte allerede fra barndommen, av ikke å være flinke nok, sterke nok, elsket nok. Og så har vi utviklet et indre trykk etter å bli nettopp det: gode, sterke, elsket. Sånn sett innretter vi livene våre som en evig kamp for å bli noe annet og - tror vi - bedre enn det vi er.
"Hvis det viktigste for deg er at du liker kunsten på en utstilling, så er du egentlig ikke glad i kunst, bare i din egen smak."
"ja," glipper det ut av henne. Han mønstrer henne våkent: "Skjønner du hva jeg mener? De aller fleste leter utrettelig etter bekreftelser på det de allerede har definert som sannhet, og alt annet lukker de øynene for. Eller, sagt på en annen måte: De aller fleste er bare på jakt etter stadig nye bekreftelser av sine egne fordommer."
Se alle bokelskere som følger dette verketi løpet av 2014 har jeg som mål å lese 50 bøker. Likevel går kvalitet foran kvantitet, så det gjenstår å se hvordan dette går. Følg gjerne med =)
(kommer til å skrive bokomtaler her: www.spraakraadblaagg.wordpress.com)