Noe å leve for

av (forfatter) og Anlaug Lia (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.38 (16 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget


Hjertevarme i bokform. Noen ganger må du risikere alt for å finne det ene du leter etter ...


Andrew har døden som yrke. Han er ansatt for å finne avdødes nærmeste pårørende, og går selv i begravelsen til de som ikke har noen som kan følge dem på deres siste reise.


Han vil for enhver pris unngå å lide samme skjebne selv. Noe som går helt fint, for han har den perfekte familien - kone og 2,4 barn - som venter hjemme på ham hver dag etter jobb. Det er i det minste det han har fortalt kollegaene.


Sannheten er at livet hans ikke er helt slik han kom i skade for å beskrive det som. Og den lille, hvite løgnen er nå i ferd med å innhente ham. For mens han har strevet med å passe inn, har Andrew glemt en viktig ting, nemlig hvordan man lever på ordentlig. Og kanskje har tiden kommet for å gjøre en endring.

«En sjarmerende, humoristisk og livsbejaende fortelling om godhet som vekker følelser i en verden hvor ensom- het er et voksende problem.»

BBC News Online, Top Fiction 2019
«Glitrende om å dø i ensomhet. Richard Roper leverer en herlig feelgood-roman og et viktig budskap.»Gert Olsen, Bokstaver.no

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788241918568

EAN 9788241918568

Genre Humor

Omtalt sted London

Språk Bokmål

Sider 377

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 6 2 4 1 0

Bokomtaler

Dette var langtekkelig og litt kjedelig..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Las du Kristopher Schaus 'På vegne av venner' som kom på Oktober i 2009? Ikkje? Då burde du gjere det no. Schau bestemte seg ein vinter for å gå i alle gravferder som vart arrangert av Oslo kommune i staden for av dei pårørande, fordi den avdøde ikkje hadde pårørande. Undervegs skreiv han ei slags dagbok frå dei ulike gravferdene. Boka er kort, alvorleg, men sterk, og svært, svært god.

Richard Ropers roman 'Noe å leve for', som kom på Vigmostad Bjørke i fjor, fekk meg til å tenkje på Schous bok igjen. Hovudpersonen Andrew arbeider nemleg i administrasjonen i ein bydel i London med å leite etter slektningar og arrangere gravferder til folk som døyr utan at det er dei pårørande som varslar om dødsfallet. Andrew vel ofte sjølv å gå i gravferdene der han ikkje finn slektningar, sjølv om det strengt tatt ikkje er del av jobben hans. Romanen handlar om misforståingar og løgner og om einsemd og vennskap, og er ei nydeleg forteljing som får (i alle fall denne) lesaren til å bli både oppløfta og veldig glad i Andrew og fleire av personane han har rundt seg. Som eg nok har nemnt i ei og anna bokmelding tidlegare, les eg veldig sjeldan bøker om att, men det er nok ein viss sjanse for at eg vil gle meg sjølv med denne romanen ein gong til om eit par år. I så fall les eg nok 'På vegne av venner' igjen i same slengen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Andrew er ansatt i kommunen. Jobben hans er å finne avdødes nærmeste pårørende, og han går selv i begravelsen til de som ikke har noen som kan følge dem på deres siste reise. Under jobbintervjuet kom han i skade for å lyve på seg en lykkelig familie, og nå har han levd så lenge med denne løgnen at det har blitt umulig å gå tilbake.
Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Sporhunden Molly" av Colin Butcher
 • "Quislings biskoper - en norsk kirke i nazismens tjeneste" av Geir Thorsdahl
 • "Brevet til kongen" av Tonke Dragt
 • "Den lille papirhandelen" av Marjan Kamali
 • "Kronprinsesse Märtha" av Arvid Møller
 • "Cirkus" av Magne Hovden
 • "Mosebokmysteriet" av Tom Knox
 • "De seks store følelsene - hvordan emosjonene styrer deg mer enn du aner" av Anne Hilde Vassbø Hagen
 • "Gutt sluker universet" av Trent Dalton
 • "Ingemar Modigs oppvåkning" av Mikael Bergstrand
 • "Historien om Arthur Truluv" av Elizabeth Berg
 • "Blindgjengere - roman" av Atle Næss
Alle bokanbefalinger for dette verket