Museet for etterlatte hemmeligheter

av (forfatter) og Marina Hobbel (oversetter).

Kagge 2024 Innbundet

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Endelig er Ukrainas store forfatter Oksana Zabuzjko oversatt til norsk. Hennes hovedverk, den storslåtte romanen Museet for etterlatte hemmeligheter, er en familiesaga som spenner over seksti års ukrainsk historie - fra Stalin-tiden til Oransjerevolusjonen - og gir leseren en nøkkel til å forstå konflikten med Russland.

I sentrum av fortellingen står journalisten Daryna. Hun kommer over et gammelt fotografi av Olena Dovgan, et medlem av den ukrainske opprørshæren, som ble drept av Stalins hemmelige politi i 1947. Fascinert av Olenas historie, bestemmer Daryna seg for å lage en dokumentarfilm om den ekstraordinære kvinnen - og med det åpner hun en dør til fortiden som skal komme til å forandre fremtiden.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2024

Format Innbundet

ISBN13 9788248931911

EAN 9788248931911

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1945-1999

Omtalt sted Ukraina

Språk Bokmål

Sider 843

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg husker at jeg satte meg ned i en lenestol med føttene opp og slukte nesten hele boken på én gang med en lesemate hittil ikke var registrert i historien -ikke fra venstre til høyre og ikke fra høyre til venstre, men i ringer: Jeg jafset i meg tekststykker som en larve, i konsentriske sirkler som spredte seg fra den understrekende setningen «Hamlets manglende evne til å foreta en avgjørende handling i mote med den triumferende ondskapen.» Jeg hadde rett og slett ingen annen nøkkel for hånden, det fantes ikke en eneste liten ting fra denne kofferten som brått ble snappet fra meg, som i løpet av de tjue årene siden min fars dod ikke ville ha blitt til støv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Kniven i ilden - roman" av Ingeborg Arvola
  • "Hvis det skulle komme et menneske" av Thomas Korsgaard
  • "Tante Ulrikkes vei - roman" av Zeshan Shakar
  • "De usynlige" av Roy Jacobsen
  • "Seierherrene" av Roy Jacobsen
Alle bokanbefalinger for dette verket