Siden 2015 har Moria blitt selve symbolet på krisen i den moderne europeiske flyktningpolitikken. På det meste har leiren, opprinnelig bygd for 3000, huset over 20 000 mennesker. Samtidig har den europeiske flyktningpolitikken blitt stadig strengere, leiren mer lukket - og framtiden til menneskene der stadig mer usikker. Moria har stadig vært i det norske nyhetsbildet i disse årene, men pressedekningen har vært fragmentert. I Moria. På innsiden av Europas største flyktningeleir tar Katrin Glatz Brubakk og Guro Kulset Merakerås oss med bak gjerdene på Lesvos, og viser oss hvordan hverdagen har sett ut i Moria over tid - og hvordan situasjonen er der i dag.
Boka lar oss møte menneskene i Moria, og følge deres kamp for å overleve. Samtidig tar forfatterne skrittet tilbake, drøfter hvorfor menneskene i leiren la på flukt, hvordan storpolitiske hendelser har påvirket leiren, og hva Moria kan si oss om utviklingen av den internasjonale flyktningpolitikken i dag. På innsiden av Europas største flyktningeleir er en usedvanlig rik og innsiktsfull framstilling av et av de viktigste og mest dramatiske kapitlene i den europeiske samtidshistorien - og en kraftfull utfordring av norsk offentlighet.
Forfatternes inntekter for boka vil gå til Leger uten grenser.
Forlag Forlaget Press
Utgivelsesår 2023
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHåp om endring er energikilden til handlekraft og pågangsmot.