Montedidio er en roman som viser både barnets sårhet og dets stolthet over å tre inn i de voksnes verden. I en finskåren, poetisk tone skildrer Erri de Luca et samfunn preget av fattigdom og drømmer, sorger og gleder, der det aldri er langt mellom virkeligheten og det overnaturlige. Jeg-fortelleren i denne boken er 13 år når han begynner sin historie. Han bor på Montedidio, «Guds fjell», et av Napolis arbeiderstrøk. Faren er bryggeriarbeider og snakker bare napolitansk. Moren er alvorlig syk. To personer står sentralt i guttens utvikling. På den ene siden Maria, en ung, stolt, men skadet jente, på den andre Rafaniello, en pukkelrygget skomaker som har overlevd krigen i skjul i en bortgjemt landsby. Maria innvier ham i kjærlighetslivet. Rafaniello øser av sin visdom, som er preget av jiddisch kultur, mens han reparerer skoene til fattigfolk og drømmer om å komme videre til Jerusalem.
Utgivelsesår 2017
ISBN13 9788203372988
EAN 9788203372988
Serie Sidespor
Jeg har lært nok på skolen, jeg kan italiensk, et stillferdig språk som holder seg pent på plass i bøkene.
Så 'jøde' betyr egentlig 'takk'? "Det er hva ordet betyr, men alle levende skapninger skulle egentlig ha et slikt navn, et som betyr takk."