Magellans kors

kriminalroman

av (forfatter).

Juritzen forl. 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.71 (24 terningkast.)

53 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den tidligere norske politimannen Stein Inge Olsen, alias Stingo, har fått vite at noen har planer om å myrde Filippinenes president. Både politi og politikere er korrupte, så Stingo er den eneste som kan redde landet fra å bli et nytt diktatur. Boken bygger på virkelige hendelser. Dette er den første boka om ekspolitimannen Stein Inge "Stingo" Olsen

Omtale fra forlaget

Krim fra Filippinene med den tidligere norske politimannen Stein Inge Olsen, alias Stingo. Han er i ferd med å ta sitt eget liv da en kvinne på flukt ramler inn døren og trygler om hjelp. Det siste hun rekker å fortelle Stingo før hun dør i armene hans, er at noen har planer om å myrde landets president. Med politiet og mektige politikere i hælene jages Stingo gjennom slum og jungel. Skal han overleve må han avsløre korrupsjon, narkotikahandel og hemmelige karteller. Til slutt ligger hele Filippinenes framtid i hans hender. Bare Stingo kan redde landet fra å bli et nytt diktatur. "Boken har en spenningskurve som en Tina Turner konsert, med start i hundre og stigning derfra". Berit Kobro, VG

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forl.

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788282050166

EAN 9788282050166

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Filippinene

Språk Bokmål

Sider 381

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 6 10 4 3 1

Bokomtaler

Hovudpersonen Stingo kunne vore ein ukjend fetter av Harry Hole. Når me møter Stein Inge Olsen, altså Stingo, i starten av boka, er han i ein elendig forfatning. Han har flytta til Filippinene etter at både ekteskap og politikarriere har havarert.

Dette er ei actionfylt forteljing med snert i. Tempoet er høgt heile vegen, og det fører til at boka vert både lettlest og fortlest. Miljøet er uvant, interessant og eksotisk. Sørensen flettar inn skildringar av det filippinske samfunnet som virkar autentiske. Det handlar om korrupte politikarar og politifolk, kinesisk mafia, agentar og dobbeltagentar, fattigdom og narkotikahandel, slum og jungel.

Magellans kors er ei underhaldande, spennande og samfunnskritisk bok, men eg tykkjer det er for mange personar, bipersonar og framande stadnamn å halda styr på. Stingo er ein anti-helt som likevel er sjarmerande og sympatisk. Han er modig og smart som MacGyver og heldig og ironisk som James Bond. Og like alkoholisert og velmeinande som "fetter" Harry Hole.

Språket i boka er barskt og kler hovudpersonen. Sjølv om handlinga ikkje er særleg truverdig (ein norsk suicidal ekspolitimann i kamp mot eit heilt korrupt samfunn..!?!) er det mykje realisme og aktuell tematikk i boka. Og - må ei bok vera truverdig for å vera god? Eg meiner nei.

Plottet er innfløkt og overraskande, men forfattaren samlar dei fleste lause trådane saman til slutt.

Heile omtalen kan lesast på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Roar Sørensen <<magellans kors="">>
En norsk politimann, Stein "Stingo" Olsen, har flyktet fra et trøblete liv i Norge og bosatt seg på Filippinene. Han er i ferd med å ta sitt eget liv da en kvinne på flukt ramler inn døren og trygler om hjelp. Det siste hun rekker å fortelle Stingo før hun dør i armene hans, er at noen har planer om å myrde landets president.
Dette var Sørensens debut som krimforfatter, og hvilken solid debut! Spenningen varer fra første til siste side. Forfatteren skriver utrolig bra, og en føler seg tilstede og lever seg inn i personene i boka. Sørensen klarer på en troverdig måte å beskrive det som skjer, det er så man føler smerten, lukter etc. Boka gir et aktuelt bilde av Filippinene, der det florerer med korrupsjon, narkotika, prostitusjon og fengsel. Og ikke minst, stranda nordmenn som lever et heller dårlig liv med alkohol, stoffproblemer og helseplager. Politimannen Stingo framstår som en troverdig karakter, miljøet er macho, og boken er fylt med action til siste side.
Boka ble lest både som papir- og lydbok, og jeg anbefaler den sterkt videre, dersom du ikke har lest den. Jeg angrer på at jeg ikke lest noe av Roar sine bøker før, men jeg er allerede i gang med bok nummer to om Stingo. Det skal bli spennende å se hvordan forfatteren klarer å følge opp denne strålende debuten!
Her lander terningen på en god femmer.</magellans>

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende bok med nokså høyt tempo.
Gode beskrivelser av orginale omgivelser i Filippinene.
Er man glad i krim er nok denne oppe og puster på terningkast 5, men er personlig litt mettet på settingen med halv-alkoholisert skilt politimann.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forferdelig kjedelig. Teit skildring. Orket ikke å fullføre

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Skal jobbe nattevakter hele påska, enda godt jeg har det stille og rolig på jobb og har masse tid til å lese :) håper å kunne lest ferdig disse i påska :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har listet opp 5 krimhelter som jeg har et spesielt forhold til. De er svært ulike. Bøkene nedenfor er representative for heltene:

Fredric Drum (og/eller/alias Skarphedin Olsen)

Stein Ingen Olsen (Stingo)

Kurt Wallander

Harry (Hieronymus) Bosch

Sam Spade

Noen som kanskje har andre helter?


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mørkets blod" av Roar Sørensen
 • "Jenta i den grønne kjolen" av Derek B. Miller
 • "Hvite løgner" av Asbjørn Jaklin
 • "Steady" av Jarle Sten Olsen
 • "Så dyrt et liv - et Falkener og Wilberg-mysterium" av Jan Boris Stene
 • "Portåpneren - roman" av Kjell Erling Bardal
 • "Skjønnheten og udyret" av Ed McBain
 • "Solefall" av Knut A. Braa
 • "Smertens aveny" av Roar Sørensen
 • "Blindt spill" av Alastair MacNeill
 • "Døden på Slottsfjellet" av Glenn Johansen
 • "Tre timer" av Anders Roslund
Alle bokanbefalinger for dette verket