Målmannens angst ved straffesparkmerket

fortelling

av (forfatter) og Unn Bendeke Kielland (oversetter).

Gyldendal 2019 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.22 (9 terningkast.)

42 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

«Målmannens angst ved straffesparkmerket» (første gang utgitt på norsk i 1971) er et av nobelprisvinner Peter Handkes mest sentrale verk.
Montøren Joseph Bloch mener seg avskjediget fra jobben, og kapper forbindelsen med en «systematisert» tilværelse. Han driver gjennom byen, lar sine handlinger diktere av flyktige impulser og av en dunkel aggresjonslyst. Han flakker fremmedgjort omkring i en verden der bevegelser, lyder og ord utløser hans irritasjon i tilfeldige voldshandlinger. Alt han foretar seg, virker formålsløst og lite planlagt. Han greier ikke å forbinde enkelthetene han ser til en helhet, greier ikke å riste brikkene sammen til et mønster, og blir stående uforstående og hjelpeløs overfor livet rundt ham.
Peter Handke ble tildelt Nobelprisen for 2019 med følgende begrunnelse: «For et innflytelsesrikt forfatterskap som med stor språkkunst har utforsket periferien og menneskenes konkrete erfaringer.»

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2019

Format Heftet

ISBN13 9788205536777

EAN 9788205536777

Serie Gyldendal pocket

Språk Bokmål

Sider 107

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 7 0 0 0 0

Bokomtaler

Sjelden det er så mange som er innom et innlegg på bloggen som innlegget jeg skrev etter å ha lest romanen. Skulle gjerne likt å vite hva det var jeg skrev eller annet som fanget interessen - så skulle jeg gjentatt "suksessen". For etter å ha lest romanen satt jeg igjen som et stort spørsmålstegn. Det skal være en av forfatterens mest kjente roman. Jeg skulle gjerne likt å vite hva som er det ekstraordinære med den. Jeg fant ingenting. Link til innlegget

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Da han hadde tørket seg om munnen, hadde det luktet metall av hånden hans, det var etter ryggstøet. "Dette angår meg ikke!" tenkte Bloch.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

42 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket