En kveld i byen Kahani i landet Alifay skjer det noe forferdelig. Faren til tolv år gamle Luka faller i en dyp søvn som ingen klarer å vekke ham opp fra. Luka legger ut på en reise i Den magiske verden i håp om å redde faren fra total glemsel. Underveis gjennomgår han mange prøvelser.
Utgivelsesår 2010
Genre Fantastisk litteratur
"Oh, goodness", cried the Elephant Duck, "we are going into Oblivion. What an awful thing to ask a Memory Bird to do".
Ingen ser med blide øyne på ilden. Den er vel og bra på rett sted, sier folk, den kaster et pent skjær i et rom, men hold øye med den, så den ikke kommer ut av kontroll, og sørg alltid får å slukke den før du går. Det hjelper ikke hvor god bruk man har for den: Så snart noen få skoger blir herjet av brann, et og annet vulkanutbrudd, så vips er vårt rykte spolert. Vann, derimot-hah!-det er ingen grenser for hvor lovprist vannet blir. Oversvømmelse, regnskyll, sprengte vannrør, det spiller ingen rolle. Vann er alles favoritt.
... Livet er ikke et drypp. Livet er en flamme. Hva tror du solen er lagd av? Regndråper? Jeg tror ikke det, nei. Livet er ikke vått, unge mann. Livet brenner.
Hva, spurte han, går på fire ben om morgenen, to ben midt på dagen og tre ben om kvelden?