Logicomix

en storstilet jakt på sannheten

av (forfatter), Christos H. Papadimitriou (forfatter), Alecos Papadatos (illustratør), Annie Di Donna (illustratør) og Bjørn Alex Herrman (oversetter).

Arneberg 2011 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (12 terningkast.)

30 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om matematikeren og filosofen Bertrand Russells liv og hans søken etter det logiske grunnlaget for matematikken. På sin vei møter han anerkjente tenkere som Gotlob Frege, David Hilbert, Kurt Grödel og Ludwig Wittgenstein.

Omtale fra forlaget

En dramatisk historie om fornuft og galskap, krig og kjærlighet. Denne særpregede tegneserieromanen handler om matematikeren og filosofen Bertrand Russels liv, hans genialitet og hans nitide søken etter det logiske grunnlaget for matematikken. Og kanskje var det de gåtefulle fortielsene om dystre familiehemmeligheter som lå til grunn for hans streben etter forklaring, visshet og sannhet. På sin sannhetssøkende vei møter Russel anerkjente tenkere som Gotlob Frege, David Hilbert og Kurt Gõdel og han får en ivrig elev i Ludwig Wittgenstein. Men det er som de lysende formuleringene stadig unndrar seg, til tross for hans utrettelige arbeid med å knuse både egne og andre store tenkeres tanker. Så besatt av sitt logiske prosjekt er han, at det truer med å ødelegge for hans vitenskapelige anseelse og personlige lykke. Han lar seg regelrett drive til randen av galskap. Dette er en historisk roman og en annerledes innføring i flere av matematikkens og filosofiens mest tankeknuste ideer: Gjennomuttrykksfulle tegninger og presis tekst, gjør denne boken det mulig å finne klarhet og visshet om det som de aller fleste av oss lar forbli uavklart og uvisst.

Bokdetaljer

Forlag Arneberg

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9788282200288

EAN 9788282200288

Omtalt person Bertrand Russell

Språk Bokmål

Sider 345

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 7 3 0 1 0

Bokomtaler

Fantastisk fortelling og meta-fortelling i teikneserieform. Effektiv og sjarmerande strek. Eg klarer ikkje å vera heilt ueinig med logikaren Christos, som i rammefortellinga fortel at han saknar ei nærmare forklaring av ideane til dei teikneserien handlar om, men forfattarane føregrip på briljant vis kritikken min: Forfattaren forklarer at dette ikkje er ein teikneserie om logikk, men om logikarar.

Eg må definitivt læra meg meir om logikk, filosofihistorie og særleg Bertrand Russell etter dette. Slik sett har vel kanskje Logicomix oppnådd alle måla sine: Engasjert meg i det historiske dramaet, og vekka nysgjerrigheita mi for ideane som ligg til grunn. Ein stor fortellarkunstnarisk prestasjon, utan tvil!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Livet er til å holde ut, tross alt - en billedroman" av Seth
 • "Frida Kahlos papegøye" av Jason
 • "Fem tusen kilometer i sekundet" av Manuele Fior
 • "Mare Frigoris" av Tor Ærlig
 • "Kikkeren - tegnede noveller" av Yoshihiro Tatsumi
 • "En sommer med Proust" av Laura El Makki
 • "Monsieur Jean" av Philippe Dupuy
 • "Første kjærlighet" av Samuel Beckett
 • "Asterios Polyp" av David Mazzucchelli
 • "En kontrakt med Gud - og andre historier fra Bronx" av Will Eisner
 • "Jeg elsker sol - roman" av Päivi Laakso
 • "Brev til en ung forfatter" av Mario Vargas Llosa
Alle bokanbefalinger for dette verket