Lazarus-prosjektet

av (forfatter) og Bente Lodgaard (oversetter).

Gyldendal 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.17 (6 terningkast.)

34 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den virkelige Lazarus Averbuch, en 19 år gammel jødisk immigrant i USA, blir 2. mars 1908 skutt og drept inne i huset til politimesteren i Chicago da han prøver å levere et brev. Politimesteren anklager ham for å være anarkist og spion. Vladimir Brik, en oppdiktet forfatter i dagens Chicago, blir besatt av den gamle historien. Brik legger ut på en reise til Bosnia i Lazarus' fotspor. sammen med han er den bosniske krigsfotografen Rora.

Omtale fra forlaget

En original, provoserende og underholdende roman av en av USAs mest talentfulle yngre forfattere.

En speilaktig dobbeltroman om to liv som leves med hundre års avstand i tid. Lazarus Averbuch, en 19 år gammel jødisk immigrant i USA, blir 2. mars 1908 skutt og drept inne i huset til poltimesteren i Chicago, da han prøver å levere et brev. Politimesteren selv anklager ham for å være anarkist og spion. Vladimir Brik, en nåtidig forfatter som likner svært på Hemon selv, blir helt besatt av denne gamle og sanne historien. Han legger ut på en reise til Bosnia for å finne sporene etter Lazarus. Med seg på reisen har han Rora, den bosniske krigsfotografen som elsker å høre historiene om sin egen heltemodige innsats i krigen i Sarajevo, løgnaktig og energisk. Litt etter litt begynner romanens to plan å vokse seg sammen, og det oppstår en resonnans som gir farge og klang på flere plan. Romanen er både komisk, poetisk, brutal, leken, musikalsk og sint. Gjennom den historiske handlingen settes våre dagers innvandringsproblemer -- og løsninger -- i relieff. Denne romanen ble av New York Times valgt til en av de fem beste i USA i 2008. Gyldendal har tidligere gitt ut Hvor er Bruno? og Nowhere Man.«Hvitglødende. Når du lukker øynene, så ser du ennå denne romanens styrke, og Hemons kolossale talent.» Junot Diaz«Bemerkelsesverdig, og bemerkelsesverdig underholdende ... Den er, mot alle odds, full av humor og vitser, som klinger gjennom romanen som melodiriff ... En sterk og forstyrrende roman.»The New York Times Book Review

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788205392854

EAN 9788205392854

Omtalt sted Chicago Bosnia-Hercegovina

Språk Bokmål

Sider 302

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar