Olav Engelbrektsson var erkebiskop i Norge midt under reformasjonsstriden, og da han flykta frå Trondheim i 1537, var det som om han forsvann i eit stort historisk mørker. Namnet han blei gløymt, og det finst ingen folkeminne om han i Norge. Ingen dokument frikjenner for stemplet svikar mot landet raner av skattane i Trondheims domkyrkje. Dette er ein roman om å hente opp gløymde hendingar frå historia.
Med "Kom fram, fyrste!" har Edvard Hoem skrive ein subjektiv og inspirert roman om å hente opp gløymde hendingar frå historia. "Det er en bedrift av Edvard Hoem å gjøre denne kaotiske epoken både levende og spennende ... Hoem må ha levd med denne mannen i mange år, han kunne umulig ellers ha gitt et så sammensatt og nyanserikt bilde av ham som han gjør, uten å kjenne ham godt. Visst er mye av det han skriver om ham, diktning. Men det er god diktning, sann diktning ... En virkelig sterk og god bok" VG, terningkast 6
Forlag Oktober
Utgivelsesår 2005