Omtale fra forlaget
Nicola Lecca, født i Cagliari i 1976, er en vagabond som har bodd i en rekke europeiske byer, deriblant Cagliari, London, Visby, Barcelona, Wien, Innsbruck, Venezia og Reykjavík. Lecca er en av Italias mest suksessrike yngre forfattere, med et forfatterskap som favner bredt, både geografisk og emosjonelt. Cappelen Damm har tidligere utgitt to bøker av Nicola Lecca; Hotel Borg og Den forhatte kroppen. Bøkene til Lecca er utgitt på 15 språk. Fra barnehjem på den ungarske landsbygda til assistent i en kaffebarkjede i London – gjennom fortellingen om Imi i Kaffebarpyramiden opplever vi ytterpunktene i europeisk samtid. Romanen presenterer et europeisk blikk på kapitalismen, samtidig som den er en en italiensk ”coming of age”- fortelling. Imi blir levert på barnehjemstrappen noen få dager gammel. Moren er ung og prostituert. Han blir der til han får reise til London for å bo hos den single Lynne, som av og til tar foreldreløse ungdommer inn i huset. Imre begynner å jobbe for kaffebarkjeden Proper Coffe, men innser snart at kjeden bygger driften på et vaklende fundament …
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2014
Format Innbundet
ISBN13 9788202440992
EAN 9788202440992
Språk Bokmål
Sider 250
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Forfatteren er en av Italias mest suksessrike yngre forfattere(født 1976). Han har reist mye og bodd i en rekke ulike byer i Europa.
Handlingen i denne boka foregår på et barnehjem på landsbygda i Ungarn og i London.
Hovedpersonen Imi er en gutt som er oppvokst på barnehjemmet. Barnehjemmet fungerer bra. De ansatte er gode omsorgspersoner. Barna har det godt, men fattigslig. De lærer seg fort å bytte bort en luksusgjenstand mot en annen eller mot en ønsket tjeneste. Beskrivelsen om en bursdag er spesielt god og rørende; da føler barna at de lever i luksus for en dag. Imi tenker stadig på barnehjemmet med glede.
Så blir Imi 18 år og vi møter han igjen i London. Lynne, en kvinne i femtiårene lar hvert år et av de foreldreløse barna fra barnehjemmet bo hos seg i London. Det til tross for at hun er nedsyltet i gjeld. Imi får seg raskt jobb i kaffebaren «Proper Coffee». Først som rydde- og oppvaskhjelp, men han stiger fort i gradene og blir barista. Kaffekjeden har en detaljert manual for hvordan tingene skal gjøres og problemer løses. Imi og kameraten Jordi finner fort ut at ikke alle eventualiteter er tatt med. Imi får en venn i den nærliggende bokhandelen. Han stiller opp den dagen Imi blir sagt opp fordi han ikke vil kaste mat som går ut på dato i søpla. Han mener den fortsatt kan spises. Kameraten viser til hans bakgrunn og forstår dette fullt ut. Han skaffer hjelp ved å «aktivere» en nobelprisvinner i litteratur som nærmest har gått i hi. Akkurat den historien er ganske festlig. For øvrig setter boka fingeren på strikse regler og åpenbare feil, dårlig lønn og utnytting av arbeidskraften hos kaffekjeden. Den er oppdiktet, men det kan vel være at de finnes noen som ligner….
EMN
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketEn bok hver måned fra ulike land rundt i verden. Ny måned gir nytt reisemål.
Januar: Italia
Februar: USA
Mars: Chile
April: Island
Mai: Australia
Juni: De britiske øyer
Juli: Afrika
August: India
September: Danmark
Oktober: Spania
November: Japan
Desember: Cuba