Omtale fra forlaget
Det føles rart. Alt vugger. Jeg lener meg forover og faller ned på gulvet. Dette er første reaksjonen hovedpersonen i Silje Bergum Kinstens debutroman, Jeg vet ikke helt hva det er, får på en av romanens første sider, som foreslår at hun kanskje lider av ME, kronisk utmattelsessyndrom. Men hun vet ikke. Hun vet ikke helt hva det er, som tittelen foreslår. Bare at det er noe. At livet slik hun kjenner det, slik hun har opp til nå har levd det, framstår forandret. Hvordan finne tilbake til livet slik det var? Hvordan fortsette når kroppen kanskje ikke orker? Og hva skjer med omgivelsene dine i en situasjon som dette? Med Jeg vet ikke helt hva det er har Silje Bergum Kinsten skrevet en sterk og gjenkjennelig roman som vil være til glede for alle og hjelp til mange. En på mange måter oppsiktsvekkende debut.
Forlag Flamme
Utgivelsesår 2018
Format Innbundet
ISBN13 9788282882859
EAN 9788282882859
Serie F° (349)
Språk Bokmål
Sider 203
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Man blir nesten andpusten av å lese første kapittel i denne boka! Vi hopper rett inn i en travel hverdag med henting og levering i barnehage og skole, stressende jobb med telefoner og eposter og logistikk og tidsklemma. Neste kapittel endres skrivestilen totalt. Hovedpersonen segner om og klarer ikke gjøre noen ting. Det korte og få setninger på hver side. Skrivestilen gjenspeiler hvordan hun føler seg. Hun klarer nesten ikke å tenke. Det står at når hun leser en halv side i en bok får hun melkesyre i øynene. Men som tittelen sier; hun vet ikke helt hva det er. Er det ME, utmattelse, har hun gått på veggen? Hvordan skal hun bli frisk? Eller hvordan skal hun leve med dette? Hvordan får man hverdagen til å gå rundt? Boken er både lettlest, morsom, alvorlig, trist, menneskelig og lærerik. Og lettlest (noe som passer godt for en småbarnsmor som har lite tid til lesing). Jeg ble utrolig engasjert av å lese denne boken, og jeg kan anbefale den på det varmeste.
Dette er fin bok som beskriver forvirringen over kroppens rare symptomer når man får sykdommen ME.
Ifølge Norsk Helseinformatikk er betydelig utmattelse/tretthet noe rundt 25 % av oss vil oppleve i løpet av livet. Mens diagnosen kronisk utmattelse er forbeholdt kanskje 20 000 mennesker.
Jeg tror den beste medisinen for meg ville være å flytte til en øde øy.
Uten nødvendigheter.
Uten krav eller forventninger.
Uten stress eller følelsesmessige utfordringer.
Eventuelt bli satt i fengsel.
På enecelle.
Med brev- og besøksforbud.
Et halvt års tid.
Jeg noterer hva jeg er ganske flink til:
Meditere.
Gå sakte.
Snakke med legen.
Ligge på sofaen.
Drikke te.
Puste.
Ikke være til stede.
Ikke strekke til.
Du må øve deg på å bare være til, sier legen
Hvordan gjør jeg det? Spør jeg
Jeg kan både stå og gå.
Er det virkelig synd på meg da?
Det er fristende å lete etter årsaken til min ulykke hos alle andre
Jeg har mål om 30 bøker i 2018