Tenk om den eneste måten du kunne beskytte noen på, var ved å juge. Moren til Mik forsvinner hele tiden og blir borte lenge om gangen. Søsteren hans har sluttet på skolen og synes nesten ikke lenger inni den store hettegenseren sin. Folk begynner å lure, og det er risikabelt. Tenk om de ikke får bo sammen lenger? Men om man ikke juger, men bare unnlater å si sannheten – det er vel greit? Å bare ikke snakke sant? Bjørn Ingvaldsen har skrevet en sterk bok om tilhørighet og lojalitet – om å beskytte sine nærmeste når man kanskje skulle bedt om hjelp i stedet. Ingvaldsen er en av våre kjæreste og mest produktive barne- og ungdomsbokforfattere. Han har mottatt og blitt nominert til en rekke høythengende priser.
Utgivelsesår 2023
ISBN13 9788205594685
EAN 9788205594685
Er det grei å lyve for å holde familien samlet, uansett hva det koster? Mik har en mor og en søster som begge sliter psykisk, noe som gjør at Mik må opprettholde fasaden samtidig som han må beskytte og passe på de han er glad i, selv om han burde bedt om hjelp. I denne boka får en frem problematikk med skolevegring, rusproblemer, spiseforstyrrelser og omsorgssvikt, gjennom et barns øyne. Boka er sår og realistisk, og spiller på følelser. Passer for mellomtrinnet, god bok til høytlesning og for å få i gang samtaler om vanskelige tema.
En svært viktig og god ungdomsbok.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.