Radiokjendisen Iron Rinn har en hemmelighet som han flykter fra. Han er en overbevist kommunist, og etter å ha tjent i andre verdenskrig, er han lidenskaplig opptatt av å gjøre verden til et bedre sted. I steden blir han svartelistet, uten arbeid og livet hans ligger i ruiner.
Forlag Vintage
Utgivelsesår 1999
Omtalt tid 1945-1999
Selv om Philip Roth sparker elegant oppover også i denne boka, synes jeg han har vært bedre før. Hovedpersonene blir litt fraværende og jeg savner å leve meg mer inn i de som slåss mot systemet.
Det var slik fortiden dukket opp denne gangen, i form av en meget gammel mann som hadde et talent for ikke å vie ett sekund mer til sine bekymringer enn de fortjente, og som fremdeles ikke ville skusle bort tiden med å snakke om annet enn vesentlige ting.
I fornuftens navn leter man jo etter et eller annet høyere motiv, man søker en dypere mening - på den tiden hadde jeg ennå en hang til å finne det forstandige i det uforstandige og lete etter det komplekse i det enkle. Jeg ville anvende min intelligens der ingen intelligens trengtes.