Omtale fra forlaget
HOMO sapienne følger fem unge mennesker som lever i den grønlandske hovedstaden Nuuk. Samtlige strever med sin egen opplevelse av kjønn, seksualitet eller relasjoner. Hvert kapittel introduserer en ny fortellerstemme, og konflikten som jeg-fortelleren står i. Fia bryter ut av et heterofilt forhold, og opplever kjærlighet ved første blikk da hun treffer Sara på en fest. Inuk, Fias bror, reiser fra Grønland da avisene får ferten i en hendelse med en eldre, mannlig sjef. Arnaq bruker alkohol, kvinner og menn for å stenge ute smerten fra opplevelser i barndommen. Ivinnguaq er Saras kjæreste, men samlivet ødelegges gradvis på grunn av Ivinnguaqs smerter når de har sex. Og da Sara forstår at Ivinnguaq er noe annet enn en lesbisk kvinne, blir Sara nødt til å gjøre opp status i sitt eget liv. Bokas fem kapitler blander jeg-fortellernes bevissthetsstrømmer med tekstmeldinger, lister, låttekster, eposter og treffende dialoger. HOMO sapienne handler dypest sett om å lære seg selv å kjenne, og å godta egen seksuell legning og kjønnsidentitet, i et lite samfunn med trange rammer for det allment aksepterte. Niviaq Korneliussen ble nominert til Nordisk råds litteraturpris 2015 for HOMO sapienne. Kim Leine har oversatt romanen til norsk.
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2019
Format E-bok
ISBN13 9788202604172
EAN 9788202604172
Språk Bokmål
Sider 176
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Vi møter fem unge mennesker i Nuuk, Grønland. Sara, Fia, Inuk, Arnaq og Ivinnguaq. Hver helg er en fest, og de drikker seg sanseløse. De ligger sammen, de angrer, de repeterer. Alle har sine demoner som kommer til uttrykk på ulikt vis. Noen prøver å rømme fra sannheten, andre stikker hodet i sanden. De fem historiene tvinnes i hverandre, og gir en helhetlig forståelse av hendelsene.
Forfatteren skriver godt, men veldig annerledes. I starten er det iblandet mye engelsk, og det er kanskje sånn (grønlandske) ungdommer kommuniserer. Det føles naturlig, og jeg synes ikke det er forstyrrende. Lettlest og forfriskende.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket32 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket