Etter en dramatisk slutt i Mørke menn, antas det at Oxen har omkommet på havet. I virkeligheten har han på mirakuløst vis kommet seg etter store skader, og holder til på en øy i den svenske skjærgården. Her står han i sitt livs dilemma. Mot alle odds bestemmer Oxen seg for å ta opp kampen mot overmakten. Hvis han ikke gjør det er han dømt til evig flukt.
Utgivelsesår 2019
ISBN13 9788203373220
EAN 9788203373220
Serie Oxen (3)
Genre Krim Thrillere
Ikke den siste; det kommer også en fjerde "Lupus"
Tredje, og siste bok om Niels Oxen.
Mot alle odds har Oxen overlevd havariet fra forrige bok. På en bortgjemt øy i den svenske skjærgården, blir han pleiet godt, av en pensjonert lege. Det er en rolig tid, men Oxen vet at han snart må ut i krigen igjen. Alle regner med at han er død, men hvis han, Margrethe Franck og Axel Mossman skal få de normale livene sine tilbake, må de knuse Danehof. Men, jakten blir farlig og vanskelig, når ingen av dem har det nettverket som trengs.
Denne er litt mer omstendelig enn de to foregående bøkene, og det er litt synd. Driven i de to første bøkene er borte, selv om det selvsagt er noe action.
Veldig spennende i begynnelsen, men så synes jeg at den tapte seg. Litt for lite Oxen.
Bare elsker denne triologien om Oxen! Boken blir enda bedre av å få den lest i lydbokformat av Jan Gunnar Røise. Fabelaktig flink! Håper å høre mer om Oxen!