Fortellernes marked

historien om Gotvin Solengs oppdagelser

av (forfatter) og Helge Winther-Larsen (oppleser).

Cappelen Damm 2008 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (115 terningkast.)

441 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bibliotekar Gerbert Rodin i fjellbygda Vanndal befinner seg i den egyptiske ørken sammen med en mystisk kvinne. Gjennom to år har han og bygdas veterinær mottatt åtte brev fra den frafalne presten Gotvin Soleng. Det viser seg at disse brevene inneholder en oppdagelse som skal komme til å forandre verdenshistorien for alltid. Boken er en frittstående oppfølger av Prost Gotvins geometri.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2008

Format CD

ISBN13 9788202278939

EAN 9788202278939

Omtalt sted Norge Egypt

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

17 37 38 14 8 1

Bokomtaler

Dette er en frittstående oppfølger til "Prost Gotvins geometri", som jeg nok burde ha lest før jeg ga meg i kast med denne boka. Dette gjorde at det tok noe lenger tid å komme inn i plottet.

Gerbert Rodin, bibliotekar i bygda Vandal, befinner seg i Egypts ørken sammen med en mystisk kvinne. Han og hjembygdas veterinær har gjennom et par år mottatt en rekke kodede brev fra den frafalne presten Gotvin Soleng. Sammen avslører de at verdensreligionene er en stor bløff, og opprinnelig ble dannet ved hjelp av historieforfalskning i stor stil.

Bibliotekaren og veterinæren mesker seg med betydelige mengder god mat og drikke under veis. Nettopp dette har jeg tidligere forbundet med Frederic Drum-bøkene, og jeg syntes derfor det ble litt over kill med en reprise på temaet også i denne boka.

Min opplevelse av boka er nok svært preget av at nå er jeg lei av bøker om den hellige gral, Jesus Kristus som en falsk profet etc. etc. Da hjelper det ikke at Gert Nygårdshaug egentlig tenkte å gi ut denne boka lenge før Da Vinci-koden og lignende bøker utkom ... Boka hans kom ganske enkelt for sent. Hadde den derimot kommet ut for over ti år siden, ville den garantert ha blitt en kjempesuksess.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Fortellernes marked", Gert Nygårdshaug 05.12.12
Når Gert tar oss med inn i sitt univers, tar han gjerne med alle ingrediensene som er vårt univers, og setter det sammen på en ny måte. Fantastisk bra bok som egentlig skulle kommet ut for lenge siden, men før den ble ferdigstilt kom det andre bøker som tok for seg det samme temaet: religionshistorie, tempelriddere, blodlinja div vers fra nytestamentet osv. Mine tanker går til Davinci koden, men der hvor Dan Brown øser opp tempoet og klipper boken som et filmmanus, tar Gert oss ned, spiser god mat, drikker god vin, fisker litt harr og presenterer dype samtaler mellom to nysgjerrige og kloke venner; en bibliotekar og en veterinær. Disse to får post fra en venn som feilsøker litt i nytestamentet og dens helter, og de to vennene gir ham særdeles god hjelp. Der Browns Langdon tolker symboler, går disse karene langt inn i testamentet og støttende tekster. Veldig spennende bok med litt for mange fremmedord og referanser til at jeg slo opp på alt - det gjelder å la seg rive med og la ham rive ned :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2011, oppdateres fortløpende.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg og venninna mi kjøpte en pose bøker for to hundre kroner, her er min halvdel av bøkene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Solfiolinen ; Alkymisten : noveller" av Gert Nygårdshaug
 • "Søthjerte" av Gert Nygårdshaug
 • "Alkymisten" av Gert Nygårdshaug
 • "Dverghesten" av Gert Nygårdshaug
 • "Kiste nummer fem - roman" av Gert Nygårdshaug
 • "Nøkkelmakeren - roman" av Gert Nygårdshaug
 • "Cassandras finger" av Gert Nygårdshaug
 • "Nullpluss" av Gert Nygårdshaug
 • "Liljer fra Jerusalem - roman" av Gert Nygårdshaug
 • "Det niende prinsipp" av Gert Nygårdshaug
 • "Dødens codex" av Gert Nygårdshaug
 • "Den balsamerte ulven" av Gert Nygårdshaug
Alle bokanbefalinger for dette verket