Omtale fra forlaget
Denne boken er en oppfølger til næringslivsleder og forfatter Anita Krohn Traaseths bestselger Godt nok for de svina (2014), som handlet om barndom og oppvekst, de første arbeidsårene og veien til lederansvar. I Fisken på disken møter vi en mer erfaren leder og hennes refleksjoner rundt tiden vi lever i, meningen med å lede endring, og valgene hun har tatt. Hun gir innblikk i hvor hun henter energi, og hvorfor hun mener at det av og til er viktig å gjøre ting du aldri hadde forestilt deg at du kom til å gjøre. Vi blir med Krohn Traaseth på et krevende endringsoppdrag i Innovasjon Norge i 2014–2019. Årene som på mange måter var opptakten til den største omstillingen av norsk økonomi i nyere tid. Med utgangspunkt i egne erfaringer skriver hun innsiktsfullt om hvor viktig det er å ta opp ting selv om det er vanskelig og risikofylt, å stå for noe, sette grenser, og ta konsekvensene som måtte komme. For det blir aldri godt nok, blir det vel?
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2021
Format Lydfil
ISBN13 9788202721220
EAN 9788202721220
Genre Biografisk litteratur
Omtalt person Anita Krohn Traaseth
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
"Ledelse er aldri, aldri et soloprosjekt" skriver Anita Krohn Traaseth i boken "Fisken på disken" der hun direkte, lettbeint og drivende deler erfaringer og menneskemøter fra tiden som leder i Innovasjon Norge. Boka er bygd opp av hendelser der hun lar oss komme tett på den læringen og utviklingen hun har gjort, i situasjoner der hun har vært en offentlig omtalt kvinnelig leder som går nye veier. Og det er tunge erfaringer verdt å dele. Alle hendelsene er krydret med sitater fra romaner, annen litteratur eller fra norske medier. Grepet almengjør erfaringene hennes og gjør de mer tidløse. Jeg leste boken med stor interesse og glede, og får lyst til å bruke ordet "tidsvitne" om boken fordi mye er gjenkjennelig for oss med fartstid som ledere i privat og offentlig sektor. Hennes stemme er verdt å lytte til, nettopp fordi ledelse aldri er et soloprosjekt. "Den som vil noe mer, kan bli fulgt" siterer Anita Henrik Ibsen på. Anita vil noe mer. Jeg er glad hun deler. Vi andre kan da få en liten mulighet til å lære litt av hennes refleksjoner.
Denne boken slukte jeg i et jafs. Boken er en blanding av ledelsesteori og Anitas egne erfaringer, pent flettet sammen. Veldig lærerik og samtidig gjenkjennelig for en ung kvinnelig leder. Viktig tematikk som makt og likestilling settes under lupen på en god måte.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket14 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket