Antihelten, mennesket og partikameraten Hilmar Iversen er tilbake i norsk litteratur! I 1992 debuterte Jan Jakob Tønseth som romanforfatter med "Hilmar Iversens ensomhet" - en fortelling som fikk strålende kritikker. I "Et vennskap" følger vi Hilmar videre gjennom 50-tallets Norge, som sekretær for organisasjonssekretæren i Norges Kommunistiske Parti. I Moskva renskes de indre fiender ut, i Grünerløkkens partilag er man også på jakt etter foræderne. "Et vennskap" handler om det lille mennesket i den store bevegelsen. Den knudrete kameraten Hilmar Iversen som kjempet i den spanske borgerkrigen, men som stakk til Sverige under den andre verdenskrig. Hilmar Iversen som ser den store idé og sin egen unnfallenhet og utilstrekkelighet. Hilmar Iversen som ser ideen bli til brutal maktutøvelse. Hilmar Iversen som er mer et menneske enn et medlem. Også denne gangen er det Hilmar selv som fører pennen med en ubetalelig retorikk som er både presis, fargerik og ironisk. "Et vennskap" er den bevegende historien om det troende mennesket som blir rammet av tvilen.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1997
ISBN13 9788202167486
EAN 9788202167486
Serie Hilmar Iversen (2)
Omtalt tid Etterkrigstiden
Tildelt litteraturpris P2-lyttaranes romanpris 1997 Lytternes romanpris 1997
Se alle bokelskere som følger dette verketOpprydning i bokhylla, alle bøkene er innbundet med omslag om ikke annet er nevnt. Prisen er 50,- pr bok. Ved sending betaler kjøper frakt i henhold til postens satser.
Kan også ta bøker i bytte, kom med forslag eller sjekk ønskelista mi.
Jeg er ikke her inne regelmessig slik at det kan lønne seg å kontakte med via her:
Skjønnlitteraturen for 2009 - Hamsun-året
Romanar av Jan Jakob Tønseth. Interessant om den spanske borgarkrigen.
Min søster anbefaler bøker. Lager en liste for å holde oversikt.