Omtale fra forlaget
I denne boken tilbyr Nietzsche nøkler til sin egen tenkning. Men den er ingen selvbiografi i tradisjonell forstand. Skrevet like før Nietzsches sammenbrudd i 1889 markerer den et sluttpunkt og et høydepunkt i forfatterskapet, der forfatteren gir av sitt liv, sitt arbeid og sin utvikling som filosof.
Bokens undertittel, «Hvordan man blir den man er», forteller om at dette er et testamente, der Nietzsche forsones med skikkelser han har kritisert og identifisert seg med: Schopenhauer, Wagner, Sokrates og Kristus. Her er selvtillit og selvkritikk, kamp og overvinnelse.
Oversatt og revidert av Trond Berg Eriksen. Etterord av Benedikt Jager.
Forlag Spartacus
Utgivelsesår 2011
Format Innbundet
ISBN13 9788243005211
EAN 9788243005211
Genre Biografisk litteratur
Omtalt person Friedrich Nietzsche
Språk Bokmål
Sider 140
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen har noengang kunnet konstantere feber hos meg. En lege som i lang tid behandlet meg som nervøs, sa til sist: «Nei! Deres nerver er det ingen ting i veien med, jeg er bare nervøs selv.»
Jeg er for nysgjerrig, for spørrende, for overmodig til å nøye meg med et grovt svar. Gud er et grovt svar, en taktløshet mot oss tenkere –, i grunnen også et grovt forbud mot oss: dere skal ikke tenke!
Det man i sine opplevelser ikke har tilgang til, har man heller intet øre for.
Karakteristisk for meg er et helt uhyggelig følsomt renslighetsinstinkt slik at jeg oppfatter nærheten eller – hva sier jeg? – det innerste, 'innvollene' i enhver sjel fysiologisk, ja lukter dem.
La meg si enda noen ord for de mest utvalgte ører, om det jeg egentlig ønsker av musikken. At den er munter og dyp, som en ettermiddag i oktober. At den er særegen, løssluppen, øm, en liten søt kvinne med dyriskhet og ynde.
46 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket