Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Adolf Henrik Lindstrøm (1866-1939) er den nordmann som har lengst fartstid i Arktis og Antarktis. Han deltok på alle de store klassiske polarekspedisjonene med Nansen, Amundsen og Sverdrup som kokk. Han var også den første som seilte rundt hele det amerikanske kontinent. Med sin menneskelige varme og enkle hverdagspsykologi skapte han hjemlig atmosfære på de mest forblåste plasser på jordkloden. Med oversikt over kilder og litteratur og personregister.
Omtale fra forlaget
"Han har ydet de norske polarexpeditioner større & værdifullere tjenester enn noen annen mann." Det skrev Roald Amundsen om Adolf Henrik Lindstrøm under oppholdet på Framheim, siste utpost før erobringen av Sydpolen i 1911. Adolf Henrik Lindstrøm (1866-1939) er den nordmann som har lengst fartstid i Arktis og Antarktis. Han deltok på alle de store, klassiske polarekspedisjonene med Nansen, Amundsen og Sverdrup. Han var også den første som seilte rundt hele det amerikanske kontinentet. Lindstrøm var en glimrende kokk. Hans "Biff à la Lindstrøm" står fortsatt på mange menyer, og ble i årene rundt første verdenskrig servert på alle Grand-hoteller i Nord-Europa. I tillegg samlet Lindstrøm steiner, presset blomster og preparerte skinn for samtidens fremste naturvitenskapsmenn. Og han var en erfaren sjømann, en god jeger, skiløper og hundekjører. Med sin menneskelige varme og enkle hverdagspsykologi skapte han hjemlig atmosfære på de mest forblåste plasser på jordkloden. Også de store, nasjonale heltene kom til ham med sine sorger og bekymringer. Lindstrøms uoppslitelige humør gjennom måneder og år med sprengkulde, mørketid og isolasjon gjorde ham svært verdifull ute i isødet. Dette er boken om en ekte polarhelt, en historie fylt med spenning, humor og ikke minst god mat.
Forlag Juritzen forlag
Utgivelsesår 2011
Format Heftet
ISBN13 9788282052115
EAN 9788282052115
Omtalt person Adolf H. Lindstrøm
Språk Bokmål
Sider 269
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En fantastisk historie om en meget dyktig kokk og samlende person som stod bak dem alle. Han holdt skjørbuken unna de norske ekspedisjonene med sitt kosthold som bestod av mye c-vitaminer. Etter å ha lest mye polarhistorie gjennom årene var det moro å få en annen vri på det. Meget lettlest og god bok. Man blir glad i Adolf Henrik Lindstrøm!
Lindstrøm, gastronom og miljøterapeut. Etter å lese boka er det ikkje vanskeleg å forstå at Lindstrøms posisjon i norsk polarhistorie - "mat er meir en føda".
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketBøker som har gitt meg fine leseopplevelser på hvert sitt hvis. Noen er det flere år siden jeg leste, andre har jeg lest ganske nylig.