En bokpushers bekjennelser

av (forfatter).

Gyldendal 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 2.00 (1 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forteller her fra sine 20 år som sjef for Bokklubbene. Vi får høre historier fra bransjen slik han har opplevd dem, og karakteristikker av bransjefolk, medieaktører og kulturpolitikere.

Omtale fra forlaget

Dette er en underholdende og personlig skildring fra en vital del av den norske bokbransjen, fra Einarsson startet i Bokklubbene i 1976, en måned før Bokklubben Nye Bøker ble lansert, til 2012.


Nesten alle lesende i Norge har et forhold til Bokklubbene. I En bokpushers bekjennelser leverer Kristenn Einarsson et varmt forsvar for et av etterkrigsnorges store kulturelle folkeopplysningsprosjekter. Gjøkungen i norsk bokbransje gjennom femti år har skapt strid. Her beskrives konfliktene fra Einarssons ståsted, men han gir også en analyse av hvor Bokklubbene trådde feil. Boka gir en sterkt subjektiv beskrivelse av involverte bransjefolk, medieaktører og kulturpolitikere. For første gang forteller Einarsson også om da Røkke ville verve ham til sitt framstøt i bokbransjen og om prosessen som førte til at han takket nei til å bli NRK-sjef i 2000.
Alle som leser vil ha glede av dette innblikket i norsk bokbransje.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788205424814

EAN 9788205424814

Genre Personlige beretninger

Omtalt sted Norge

Omtalt person Kristenn Einarsson

Språk Bokmål

Sider 255

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 0 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Forleggerforeningen hadde i en rekke år arrangert bokmesse. Først i Sandvika, senere på Sjølyst. Messa var en blanding av bransjearrangement og publikmsmesse, etter mønster av bokmesser andre steder. Den ble aldri noen publikumssuksess. En av grunnene var at du måtte betale inngangspenger. Vi fikk løftet besøkstallet ved å tilby medlemmene våre gratis adgang gjennomm at vi dekket inngangspengene etter en avtale med Forleggerforeningen. Men i 1997 var det slutt. Forleggerforeningen mente at utbyttet av arrangementet ikke forsvarte kostnadene. Da ringte Anne Carine Tanum meg. - Kristenn, her er en mulighet for å lage et skikkelig publikumsarrangement. Skal vi ovverraske alle med å samarbeide? Jeg tenkte meg om et lite øyeblikk – og sa ja. Bok i Sentrum gikk av stabelen seks måneder etter. Vi fikk låne Spikersuppa og reiste telt der. Publikum skulle ha gratis adgang. Dette var ikke et bransjearrangement, vi bestemte programmet. Det ble et klassisk dugnadsprosjekt som involverte de aller fleste ansatte i Tanum og Bokklubbene. Nærmere 30 000 besøkende første år var en gigantisk suksess og langt over besøkstallene fra tidligere arrangementer. Etter hvert kom vi over 40 000 besøkende. Samarbeidet om Bok i Sentrum pågikk i 11 år. Til tross for at Anne Carine Tanum og vi var arge motstandere i spørsmålene om rammebetingelsene for bransjen la vi stridighetene ettertrykkelig til side når vi arrangerte Bok i Sentrum. Så solgte Anne Carine bokhandlerkjeden Tanum til Cappelen-Damm. Vi regnet med at de ville være interessert i å profilere bokklubbene sine i forbindelse med Bok i Sentrum. Kom temaet opp, ville vårt svar være nei til at deres bokklubber kunne delta. Våren 2008 ønsket Anne Regine Bakstad, som nå var leder for Tanum, et møte med meg. Hun ville gjerne ha med konsernsjef Tom Harald Jenssen i CappelenDamm. De ville avvikle samarbeidet. Greit nok. Derimot var neste beskjed oveerraskende. Jeg var sikker på at budbringeren ikke sto bak utspillet som nå kom. Anne Regine Bakstad hadde vært opptatt av langsiktigheten i vårt samarbeid. Det luktet Tom Harald Jenssen og Øisten Wahl, tidligere sjef for Cappelens Bokklubber, nå Tanums Bokklubber, av dette.

Anne Regine harket, så ned i bordet og sa: - Vi vil gjerne informere deg om at vi kommer til å videreføre arrangementet med nytt navn. Vi har inngått avtale med Oslo kommune om å leie Spikersuppa i oktober. Jeg tente på alle plugger. dette var “dirty”. Jeg så lenge på begge to. Jeg pustet rolig. - Dette skal dere få igjen, sa jeg. - Truer du oss? spurte Tom Harald. - Nei, sa jeg, men dette skal dere få igjen. Jeg mente at det ikke var mer å si, og fulgte dem i taushet ut døren. Vi ga oss selv 48 timer på å komme opp med en løsning som skulle “mose CappelenDamm. Den kom. 1. april 2008 slo Dagbladet opp hva vi aktet å gjøre. Og det var ingen aprilspøk: “De norske Bokklubbene vil heller ikke gi slipp på tradisjonen med et stort bokarrangement. I går undertegnet de en treårig samarbeidsavtale med Operaen. 21. september er det duket for “Bokfest i Operaen”. – Dette huset er noe ganske annet enn teltet i Spikersuppa. Her blir alt spektakulært og elegant, sier Tuva Ørbeck Sørheim, redaktør i De norske bokklubbene.” Vi hadde hatt tøffe år. Men her ble alle med for å løfte fram Bokfest i Operaen til et knallarrangement. Vi la det til slutten av september noen uker før Cappelen Damms. De hadde originalt nok døpt om vårt varemerke Bok i Sentrum til Bok i byen. En tidlig septembermorgen i 2008 var jeg på vei til Operaen. Sett fra jernbanestasjonen var bygningen dekket av tåke. På broen over motorveien var det stappfullt. Noen hadde rukket å tapetsere veggene der med forfatterplakatene våre. Da jeg gikk ned trappen fra overgangsbroen, begynte tåka å rulle utover fjorden, og byens mest fantastiske sted fikk sola på seg. jeg kunne se de første røde T-skjortene, og da jeg kom nærmere, fikk jeg øye på alle de blide og stolte fjesene på medarbeiderne våre. Vi hadde fått disponere Operaen. vi hadde et flott program. men først og fremst ble dette en gedigen suksess fordi alle våre folk stilte opp og til de grader var entusiastiske og innsatsvillige - på et langt dagskift, for ikke å snakke om dem som tok natta til hjelp også for å rigge opp og rigge ned. Bokfest i Operaen knuste teltleiren i Spikersuppa. Neste år var CappelenDamms Bok i byen borte. Det samme var bokmessa på Lillestrøm, som Forleggerforeningen hadde gjenopplivet i 2008. Året etter ble Oslo Bokfestival etablert og arrangert i slutten av spetember. Bokfest i Operaen ble en del av den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Biblioteket om natten" av Alberto Manguel
  • "Darling River - doloresvariasjoner" av Sara Stridsberg
  • "Grand mal" av Linda Boström Knausgård
  • "Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet" av Eivind Hofstad Evjemo
  • "Månen over Porten - litterært og personlig" av Per Petterson
  • "Hav av tid - roman" av Merete Morken Andersen
  • "Om bare - roman" av Vigdis Hjorth
  • "En uvanlig leser" av Alan Bennett
  • "Fiolinane - roman" av Jan Roar Leikvoll
  • "Om å skrive" av Hans Olav Brenner
  • "Åpne sår" av Gillian Flynn
  • "Fornemmelsen for slutten" av Julian Barnes
Alle bokanbefalinger for dette verket