Drapet på Entry Island

av (forfatter) og Ragnhild Aasland Sekne (oversetter).

Goliat forlag, krimforlaget 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.92 (12 terningkast.)

37 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Kriminalbetjent Sime Mackenzie blir sendt fra Montreal til Madeleine-øyene for å etterforske et drap på Entry Island, et engelsktalende, isolert samfunn 130 mil fra det kanadiske fastlandet. Øyas rike forretningsmann, James Cowell, er knivdrept, og mye tyder på at hans kone, Kirsty, er den skyldige.

For Sime virker saken opplagt, men da han møter den mistenkte kvinnen, vekker hun til live minner han ikke kan forstå. Selv om han aldri kan ha truffet Kirsty, er han overbevist om at de kjenner hverandre.

Sime har lenge vært plaget av søvnløshet. Na hjemsøkes han av drømmer om en skotsk fortid, om sine forfedres liv i et annet århundre, om en gutt som het Sime som vokste opp på vestkysten av Isle of Lewis og kjente en jente som het Kirsty. Hvordan henger fortiden og nåtiden sammen, og hva skjedde da sa.mange ble fordrevet fra Ytre Hebridene på 1800-tallet?

Bokdetaljer

Forlag Goliat forlag, krimforlaget

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788283990072

EAN 9788283990072

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Canada

Språk Bokmål

Sider 428

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 6 2 1 0 0

Bokomtaler

Kriminalbetjent Sime Mackenzie sliter med søvnløshet, og det både vises og merkes. Da han blir beordret fra Montreal til Entry Island for å bidra i en drapsetterforskning, kommer det hele tydelig fram. Sime er kun med grunnet språket. På øya snakkes det engelsk, selv om den ligger i Quebec-provinsen. Sime snakker begge språk flytende, som den eneste av kollegene. Entry Island ligger 130 mil fra fastlandet, og er et lukket samfunn. Der finnes hverken leger eller politi. Nå er øyas rike forretningsmann, James Cowell, drept i sitt eget hjem. Alt tyder på at kona er den skyldige, og Sime er lettet over at dette blir en enkel sak. Da han møter enken, Kirsty Cowell, blir han imidlertid i tvil. Han er overbevist om at han kjenner henne, noe hun benekter.

Simes søvnløshet får fortiden til å blande seg inn. Slekten hans kommer opprinnelig fra Skottland, og bestemoren leste noen dagbøker for ham og søsteren da de var små. De omhandlet Simes forfar, som han er oppkalt etter. I historien nevnes også godseierens datter, Kirsty. Kan fortiden henge sammen med nåtiden? For hva skjedde egentlig på Ytre Hebridene da hundrevis av innbyggere ble fordrevet fra hjemmene sine på 1800-tallet?

Nok en knallgod krim fra Peter May, med historiske elementer som øker spenningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Vinden traff meg da jeg kom over bakketoppen og slo nesten beina under meg. Jeg kjente at regnet spyttet i ansiktet mitt, som om Gud ville vise sin forakt for en guttunges forsøk på å redde sin mors liv. Det var tross alt hans oppgave.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg speider utover ansiktene som fyller synsfeltet mitt, engstelsen stiger som oppkast i mrg når jeg ikke får øye på henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Avklaringene" av Hans Olav Lahlum
 • "Dødeland" av William Shaw
 • "Englestrøk" av Fredrik Schmidt Fotland
 • "Mannen som smilte" av Joseph Knox
 • "Prosessen" av Malin Persson Giolito
 • "Ikke si et ord - roman" av Holly Seddon
 • "Myrgraven" av Val McDermid
 • "Oppgjørets tid - roman" av Alexander Wisting
 • "Portåpneren - roman" av Kjell Erling Bardal
 • "Du er død" av Peter James
 • "Alle midler tillatt - kriminalroman" av Jenny Rogneby
 • "Falle til jorden - roman" av Kate Southwood
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver