Omtale fra forlaget
NOBELPRISEN 2010!
Dommedagskrigen er en av de store romanene fra gullalderen i latinamerikansk diktning ? representert ved navn som Jorge Luis Borges, Carlos Fuentes og Gabriel García Márquez. Handlingen utspilles i høylandet i Brasils nordøstlige hjørne, og tiden er de siste årene av 1800-tallet. Slaveriet er avskaffet, keiserdømmet er avløst av republikken (1887), og det er uro på alle kanter.Romanen, som regnes som et av Mario Vargas Llosas hovedverker, er en blendende og medrivende historisk roman. Den ble møtt av ekstatiske kritikker da den kom ut på norsk i 1983. Vargas Llosa ble i 2010 tildelt Nobelprisen i litteratur «for sin kartlegging av maktens strukturer og knivskarpe bilder av individets motstand, opprør og nederlag».«? et av de store bombenedslagene i latin-amerikansk litteratur.»Karsten Alnæs, Arbeiderbladet«Meisterleg latinamerikansk koloss.»Oddmund Hagen, Adresseavisen«Seks hundre sider så dramatiske og spennende at boken blir et syvdagersritt for den trollbundne leser.»Johan Fr. Heyerdahl, AftenpostenOm Mario Vargas Llosa på wikipediaArtikkel på reuters om tildelingen av Nobelprisen
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2010
Format Heftet
ISBN13 9788205412705
EAN 9788205412705
Serie Gyldendal pocket
Omtalt tid 1900-tallet
Språk Bokmål
Sider 577
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Mannen var høy og så mager at det så ut som han alltid var i profil.
Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.
Eg har ikkje lese alt som denne nobelprisvinnaren har skrive, men her er den delen av forfattarskapen som eg har arbeid med. Den beste er utan tvil La fiesta del chivo, om diktaturet i República Dominicana - og om svik og tillitsbrot. Han kunne ha fått nobelprisen berre for denne.
Vargas Llosa har både spansk og peruviansk statsborgarskap, men eg har klassifisert han under Peru. Og snart skal eg høre han i Litteraturhuset i Oslo ...
Har forundret meg hvor mange det egentlig er. Dette er bare et utvalg av alle jeg har snublet over.
Kanskje jeg kan, ved denne listens hjelp, få en oversikt og en rekkefølge over hvilke bøker jeg skal lese.