Dissosiasjon og relasjonstraumer

integrering av det splittede jeg

av (redaktør), Kirsten Benum (redaktør) og Marianne Jakobsen (redaktør).

Universitetsforlaget 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.40 (5 terningkast.)

30 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg traumer og dissosiasjon. Her presenteres ny og aktuell kunnskap om fenomenet dissosiasjon og dissosiative lidelser som kan gjøre symptomene mer forståelige og behandlingen best mulig. Forfatterne har i flere år samarbeidet med amerikanske og nederlandske fagmiljøer når det gjelder forståelse av dissosiasjon. Det vil si de fenomenene som terapeuter lenge har observert i terapirommet - som at klienten plutselig enten forsvinner helt i kontakten med terapeuten, begynner å snakke med barnestemme, får sterke kroppslige gjenopplevelser eller blir taus og stivner til. Har register og liste over anbefalte nettsteder.

Omtale fra forlaget

Dette er den første norske boken om traumer og dissosiasjon, skrevet av erfarne fagpersoner innen feltet. Her presenteres ny og aktuell kunnskap om fenomenet dissosiasjon og dissosiative lidelser som kan gjøre symptomene mer forståelige og behandlingen best mulig.
For å kunne utvikle bedre forståelse og behandling av traumerelaterte dissosiative lidelser kreves integrert kunnskap fra faglige retninger som nevrobiologi, tilknytningsteori, kognitiv teori, samt nyere emosjonspsykologi, narrativ og kroppsorientert teori og metode. Forfatterne har i flere år samarbeidet med amerikanske og nederlandske fagmiljøer når det gjelder forståelse av dissosiasjon. Det vil si de fenomenene som terapeuter lenge har observert i terapirommet - som at klienten plutselig enten forsvinner helt i kontakten med terapeuten, begynner å snakke med barnestemme, får sterke kroppslige gjenopplevelser eller blir taus og stivner til.

Øvrige bidragsytere er Eva Dalsgaard Axelsen, Wenche Fjeldstad, Eileen C. Lund, Judith van der Weele og Ellen Wessel, samt Ellert Nijenhuis, Onno van der Hart og Kathy Steele.

Bokdetaljer

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788215007144

EAN 9788215007144

Språk Bokmål

Sider 303

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Terapeuter skal ikke tåle alt. Det er nødvendig å begrense seg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

For den som fra tidlig alder har opplevd vold, terror, overgrep, forvirring sammen med omsorgssvikt og mentalt fraværende foreldre, har det ikke vært mulig å være hel og skulle ta innover seg alt det vonde som er skjedd, samtidig som man skal tilpasse seg verden omkring.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mange har lært å undertrykke egne behov og følelser, samtidig som de har superantenner for andres behov.Ofte vil de feiltolke eller overlese andres behov, og ikke minst underordner de seg andres vilje i form av "lært underordning". Fordi de strever med å gjenkjenne og tilfredsstille egne behov, vil mange som voksne ha vanskeligheter med å utvikle modne og likeverdige forhold til andre. Denne overlevelsesmåten eller mestringen kan få store omkostninger.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Minnene våre er helt sentrale når vi skal definere hvem vi er. Identiteten er basert på hva vi husker og hvordan vi tolker våre erfaringer. Evnen til å planlegge fremtiden er igjen avhengig av hvordan erfaringene memoreres. Hvordan vi kommuniserer om oss selv til oss selv eller andre, er også basert på våre erfaringer som blir til minner. Derfor er hukommelsen uhyre viktig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Først når man kan forholde seg til fortiden, kan man se at man har noen fremtid. Terapi er å jobbe med fortiden for at fremtiden kan få et annet løp.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Personlighetspsykiatri" av Sigmund Karterud
 • "Vi er våre relasjoner - om tilknytning, traumer og dissosiasjon" av Tor Wennerberg
 • "Fra traumer til vonde minner - om dissosiasjon og integrering" av Inger Eggen
 • "Symptomet som ressurs - psykiske problemer og psykoterapi" av Eva Dalsgaard Axelsen
 • "Virksomme relasjoner - om bedringsprosesser ved alvorlige psykiske lidelser" av Marit Borg
 • "Samtaler med barn - metodiske samtaler med barn i vanskelige livssituasjoner" av Haldor Øvreeide
 • "Forstyrret barn - forstyrret liv" av Anna Luise Kirkengen
 • "Hva er hukommelse" av Pål Johan Karlsen
 • "Psykiatri - for helse- og sosialfagutdanningene" av Jannike Engelstad Snoek
 • "Blåmann - ung psykisk lidelse - familiens smerte" av Nina B.J. Berg
 • "Håndbok i kognitiv terapi" av Torkil Berge
Alle bokanbefalinger for dette verket