Familien Radley lever et tilsynelatende vanlig liv i en engelsk småby. Tenåringsbarna Clara og Rowan kjenner ikke til familiens hemmelighet, og aner ikke hvorfor de har så sensitiv hud, hvorfor de aldri hører fuglesang eller aldri kan klappe en hund. Da Clara begår en grov og uforklarlig forbrytelse og den mystiske onkel Will dukker opp i landsbyen, kommer ei rekke mørke sannheter for dagen.
Hvor godt kjenner du egentlig familien i nabohuset?
Møt familien Radley: Peter, Helen og tenåringsbarna Clara and Rowan. En helt vanlig familie som lever sine smått dysfunksjonelle liv i en idyllisk engelsk småby. Helt til Clara begår en grov og uforklarlig forbrytelse. Uforklarlig for alle andre enn foreldrene hennes. For de vet.Vet hvorfor familien har så sensitiv hud.Vet hvorfor Clara blir så syk av å være vegetarianer.Vet hvorfor de aldri hører fuglesang, eller aldri har kunnet klappe en hund.Når den mystiske onkel Will dukker opp i landsbyen kommer en rekke mørke sannheter for dagen. Sannheter som kan ødelegge familien for godt. Det ligger i blodet er en intens og medrivende roman om en familie og hemmelighetene de bærer på, og om de farlige og sterke kreftene som ligger under overflaten i tilsynelatende vanlige liv.
Forlag Tiden
Utgivelsesår 2010
Omtalt sted England
Det er tøft å være annerledes. Folk blir redde. Men det er aldri uoverstigelig.
Vampyr. Det er et veldig provoserende ord, forbundet med for mange klisjeer og dameromaner. Men jo da, jeg er redd jeg er det. En fullt fungerende vampyr.
Det er fullt mulig å bo ved siden av en vampyrfamilie uten å ha den fjærneste anelse om at naboene dine i hemmelighet kanskje ønsker å suge blodårene dine tomme.
Noen har jeg allerede lest, men har mange igjen å glede meg til! Det er en litt mørk litteraturliste dette, og det er helt sikker noe galt med meg, men jeg elsker å lese om gale mennesker og morbide handlinger. Det er kjempespennende!
ØNSKER Å LESE ! ! ! Lista er stort sett et resultat av hva jeg finner her inne på bokelskere! Det er bøker jeg ikke har, og som jeg stort sett ikke finner på biblioteket her.