Den ukjente Jesus

nye kilder til hvem Jesus virkelig var?

Da Vinci-koden, Gralsfortellingene, Thomasevangeliet, Q-kilden

av (forfatter).

Avenir forl. 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.14 (7 terningkast.)

47 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren tar for seg forskjellige alternative kilder til hvem Jesus var, og som gir oss et annet bilde av Jesus enn det som kirken har autorisert. Han tar for seg bøkene Da Vinci-koden, Gralsfortellingene, Thomasevangeliet og Q-kilden, som er bøker som er basert på slike alternative kilder.

Omtale fra forlaget

Ingen skal etter dette kunne si at det er kjedelig å grave i gamle skrifter! Det er spennende å følge forfatteren gjennom de forskjellige lagene av kildemateriell i dialog med aktuelle bøker som er skrevet om emnet. Mange vil finne denne boken minst like underholdende som Da Vinchi-koden - og i tillegg er den til å bli klok av. Forfatteren som er professor i kirkehistorie og førstehånds kjenner av de historiske kildene, skriver spennende og insiterende om * Da Vinchi-koden.* Gralsfortellingene.* Thomasevangeliet.* Q-kilden.

Bokdetaljer

Forlag Avenir forl.

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788249400560

EAN 9788249400560

Språk Bokmål

Sider 246

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 4 1 0 0 0

Bokomtaler

Her er litt avskrift av bokas bakside:

*Ingen skal etter dette kunne si at det er kjedelig å grave i gamle skrifter!

Det er spennende å følge forfatteren gjennom de forskjellige lagene av kildemateriell i dialog med de aktuelle bøkene som er skrevet om emnet. Mange vil finne denne boka minst like underholdende som Da Vinci-koden – og i tillegg er den til å bli klok av.

Oskar Skarsaune som er professor i kirkehistorie og førstehånds kjenner av de hietoriske kildene, skriver om:
Da Vinci – koden
Gralsfortellingene
Thomasevangeliet
Q – kilden*

Jeg må vel si jeg ble litt skuffa over denne boka. Deler av den: Da Vinci-koden og Gralsfortellingene framstår i stor grad som sludder. Det gjelder ikke i samme bidragene om Q-kilden og Thomasevangeliet -, men dette er også dokumenter av en helt annen karakter enn det som er med i bibelen.

Skuffelsen gjeldt kanskje primært hvordan boka var skrevet. Det var 250 sider nesten uten luft, og veldig lite pedagogisk bygget opp. Så reklamen på baksideomslaget om at det ikke skulle være kjedelig å grave i gamle skrifter, var for en stor del feil. Her kunne forfatteren gjort en mye bedre jobb.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det er mange grunner til å være skeptiker. Noen skeptikere er skeptiske til religion og setter f.eks. Richard Dawkins opp på sine lister. Det er kanskje god grunn til å være skeptisk til Dawkins også? Min påstand er at det er fullt mulig å være skeptiker og kristen. Så her kommer en liste over aktuelle bøker man kan starte med.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Maria Magdalena har fanga interessa mi. Kven var ho eigentlig?
Etterkvart har eg funne fleire bøker om henne, både ved hjelp av nettet og biblioteket. (Er imponert over velviljen på biblioteket!!) Emnet er omfattande...... får kanskje aldri vite kven ho verkeleg var, sidan så mange har ytra så mange ulike teoriar.


Godt sagt! (3) Varsle Svar