Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Her er litt avskrift av bokas bakside:

*Ingen skal etter dette kunne si at det er kjedelig å grave i gamle skrifter!

Det er spennende å følge forfatteren gjennom de forskjellige lagene av kildemateriell i dialog med de aktuelle bøkene som er skrevet om emnet. Mange vil finne denne boka minst like underholdende som Da Vinci-koden – og i tillegg er den til å bli klok av.

Oskar Skarsaune som er professor i kirkehistorie og førstehånds kjenner av de hietoriske kildene, skriver om:
Da Vinci – koden
Gralsfortellingene
Thomasevangeliet
Q – kilden*

Jeg må vel si jeg ble litt skuffa over denne boka. Deler av den: Da Vinci-koden og Gralsfortellingene framstår i stor grad som sludder. Det gjelder ikke i samme bidragene om Q-kilden og Thomasevangeliet -, men dette er også dokumenter av en helt annen karakter enn det som er med i bibelen.

Skuffelsen gjeldt kanskje primært hvordan boka var skrevet. Det var 250 sider nesten uten luft, og veldig lite pedagogisk bygget opp. Så reklamen på baksideomslaget om at det ikke skulle være kjedelig å grave i gamle skrifter, var for en stor del feil. Her kunne forfatteren gjort en mye bedre jobb.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.Prunella