Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Aziza sitter i fengsel, dømt for å ha drept sin mors ektefelle. Hun forestiller seg en gylden vogn som skal bli en vei ut av fengselet, og vurderer hvem av sine medfanger som er verdige til å bli med. Deres livshistorier blir slik fortalt gjennom Aziza - historier fulle av overgrep, vold, utnyttelse og drap.
Omtale fra forlaget
Aziza sitter i fengsel for å ha drept sin mors ektefelle. Hun bruker tiden alene på cella til å vurdere hvem av de innsatte som er verdige til å bli med i den gyldne vogna som hun forestiller seg skal bli en vei ut av fengselet. Gjennom Aziza får vi slik fortalt livshistoriene til noen av kvinnene i det egyptiske fengselet. Det er historier fulle av overgrep, vold, utnyttelse og drap, men fortalt med en satirisk humor som stadig vipper det tragiske over i det komiske, uten å fjerne den sterke samfunnskritikken som gjennomsyrer romanen. Den egyptiske forfatteren Salwa Bakr (f. 1949) er blant de mest fremtredende egyptiske forfatterne i dag. Hun har selv sittet i fengsel under Mubaraks regime i Egypt. I Den gyldne vogna stiger ikke til himmels blander hun burleske fortellinger med sosiopolitiske betraktninger i en fortellerstruktur hentet fra Tusen og en natt. Bakr har slik skapt en sjeldent underholdende og slagkraftig roman.
Forlag Solum
Utgivelsesår 2011
Format Innbundet
ISBN13 9788256017089
EAN 9788256017089
Omtalt sted Egypt
Språk Bokmål
Sider 252
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
9 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketEgyptiske forfattere har vært ledende i utviklingen av moderne arabisk litteratur, og i 1988 ble forfatteren Naguib Mahfouz (1911-2006) - som den første arabiskspråklige - tildelt Nobelprisen i litteratur.
"The Arab world also won the Nobel with me. I believe that international doors have opened, and that from now on, literate people will consider Arab literature also. We deserve that recognition."
-Naguib Mahfouz