Bradshaw-variasjonene

av (forfatter) og Linn Øverås (gjendikter).

Gyldendal 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (8 terningkast.)

21 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Thomas Bradshaw har sagt opp jobben for å være hjemme sammen med datteren Alexa. Han tilbringer dagene med å spille piano, noe som sjokkerer foreldrene hans. Samtidig flykter kona Tonie inn i en akademisk sfære hvor begravde minner om hvem hun en gang var, blir vekket til live. Nye muligheter åpner seg, og når hun griper dem, stenges hun ute fra sin lille familie. Boken følger Thomas, hans brødre og deres familier gjennom et år med dype kriser og store åpenbaringer.

Omtale fra forlaget

Rachel Cusks syvende roman er en imponerende, modig og elegant fortelling om hvordan våre voksne liv er et ekko av ? en variasjon over ? vår egen barndom.

Thomas Bradshaw har sagt opp jobben for å være hjemme sammen med datteren Alexa. Han tilbringer dagene med å spille piano, noe som sjokkerer foreldrene hans. Hvorfor har han byttet roller med kona Tonie, som har takket ja til en krevende stilling ved universitetet? Skal han være hjemme og hun gjøre karriere? Det kan umulig være bra for datteren.Samtidig flykter Tonie inn i en akademisk sfære hvor begravde minner om hvem hun en gang var, blir vekket til live. Nye muligheter åpner seg, og når hun griper dem, stenges hun ute fra sin lille familie. Bradshaw-variasjonene følger Thomas, hans brødre og deres familier gjennom et år med dype kriser og store åpenbarelser. Dette er en imponerende roman om hvordan våre valg, vår kjærlighet og vårt familieliv alltid vil være et ekko av ? en variasjon over ? livsmønstre og valg gjort i barndommen. Rachel Cusks syvende roman viser en prisbelønnet forfatter på høyden av sin karriere.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788205394544

EAN 9788205394544

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 255

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 6 1 0 0 0

Bokomtaler

Rachel Cusk har blitt en favoritt for meg med sine refleksjoner rundt oss mennesker og livene vi lever. Her er det den engelske middelklassen som observeres skarpt og får et tragikomisk skjær over seg. Bra skrevet synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Stillheten sveller og sveller, tykk og tett...Til slutt kommer det, en fugletrille som trenger jublende gjennom den, triller og triller, kranser den stille luften med en sløyfe av sang.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Thomas sitter på kjøkkenet, ser litt trøtt ut, med smilerynker i stjerneskudd rundt øynene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ofte kom han på stasjonen og så toget fullt og klart til avgang, med stengte dører, så det gli ut fra perrongen uten ham. Han har aldri følt seg mer tydelig, mer som et adskilt individ enn da...Et øyeblikk ble han til fortid...det så ut til å finnes flere muligheter der. Han husker hvordan han instinktivt tenkte på å dra til New Zealand, eller Sør-Amerika. Ikke én gang slo denne tanken ham ved noen annen anledning. Bare der, når han kom for sent til toget, dukket trangen til å flykte til fjerne land opp i ham, som om den var noe ved ham han hadde mistet for lenge siden på perrongen på Waterloo, og snublet over igjen fra tid til annen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Om tre måneder fyller hun førti, men hun var mer redd for å bli gammel da hun var yngre, da hun var femogtredve og følte seg som et sørgelig skall, og tre-fire år gamle Alexa som den ivrige, umodne kjernen som gradvis skrellet Tonie av seg. Men nå er det Alexa som blir eldre; Tonie forblir den samme.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Galskap og eventyr - ei bygd og ein barndom" av Åshild Ulstrup
 • "Livet etterpå - om vegen vidare etter alvorlege kriser" av Gro Skartveit
 • "Bo - roman" av Kjersti Bronken Senderud
 • "Mørke dyr - roman" av Janne-Camilla Lyster
 • "Minneboken - norsk nostalgi" av Mona Stenseth Larsen
 • "Kvar ein fugl - dikt" av Hilde Myklebust
 • "De heldige" av Rachel Cusk
 • "Etterspill - om ekteskap og separasjon" av Rachel Cusk
 • "Jeg vil bare at det skal være oss - dikt" av Kristian Bergquist
 • "For deg, for deg alene - roman" av Line Nyborg
 • "Jar - roman" av Leonard Ibsen
 • "Dagene - roman" av Julie Stokkendal
Alle bokanbefalinger for dette verket