Blind gudinne

politiroman

av (forfatter).

Cappelen Damm 1996 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.11 (161 terningkast.)

1164 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En narkotisert småforbryter blir funnet skutt. Få dager senere blir den dreptes advokat funnet myrdet. Politiet danner seg etterhvert et bilde av en helt uvanlig narkotikamafia, der personer fra samfunnets solside står bak. Handlingen i denne politiromanen er lagt til Oslo Politikammer og er den første romanen med Hanne Wilhelmsen.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 1996

Format Innbundet

ISBN13 9788202159290

EAN 9788202159290

Serier Cappelens storbøker Hanne Wilhelmsen (1)

Språk Bokmål

Sider 309

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 48 75 21 7 3

Bokomtaler

Det er lett å forstå at denne boka blei reikna som ein sterk debut då den kom i 1993. Den sterkaste delen av boka er nok den truverdige skildringa av politiarbeidet i hovudstaden. Det skulle ellers berre mangle, sidan Holt har arbeidserfaring frå Oslo politikammer. Personkarakteristikkane i boka er også på eit jevnt godt nivå. Ei søt lita kjærleikshistorie som ein del av handlinga gir ekstra sjarme til boka.

Sjølve plottet er nok kanskje ikkje av dei aller sterkaste. Det er på ingen måte dårleg, men heller ikkje mer enn alminneleg bra. Med unntak av eit lite tilbakeblikk i tid undervegs i det første kapitlet er forteljinga strengt kronologisk, og kapitla er inndelt etter dei enkelte datoane i historia. Forteljinga gjeng over fleire månadar, Holt har etter mitt syn ei langt meir realistisk framstilling av kor lang tid ei etterforskning tek enn t.d. Kepler i sine bøker.

Noko av det morosame med å lese 20 år gamle bøker er at ein må ta innover seg at det har vært visse teknologiske framsteg undervegs. Det er til dømes no litt vittig å lese om dei moderne mobiltelefonane på den tida, og enno betre, prøve å hugse på korles det var å nytte ein telefonkiosk. Mellom anna. Men mest av alt var boka underhaldande og spanande.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Anne Holt veit korleis ho skal skildre grufulle handlingar, det er nesten som eg bevitner det som hendar. Ho veljar å hoppe rett på sak, boka har difor ein veldig bra start som er morosam og spennande. Det er svært tydeleg at forfattaran veit kva ho skriv om, ditte er henta rett ifrå personleg erfaring. Ho skriv lite om mykje, og det på ein god måte.

Men boka byrja å "dræge" litt når man er litt ovar halveis, eg gir Holt ein 6/6 i hennes kjennskapar om jus og SVÆRT REALITISK politiarbeid innanfor staten, men litt for mykje av det går utovar spenninga. Litt nostalgi sniker seg inn i lesinga og med tanke på den eldre kommunikasjonen man fekk i å bruke ein politikiosk i dei "eldre" dagane.

Her er ellers ein romanse eg hadde særdeles sans for som definitivt er ein god grunn til å lese meir av dinne bokserien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok krim, blir å lese mer i denne serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det fantes ikke skjønnlitteratur i hyllene, men advokaten hadde en imponerende samling juridiske bøker. Sand skakket på hodet og leste ryggtitlene. Det var verker her som ville gå for flere tusen kroner på en eventuell auksjon. Han tok en av dem ut av hylla, kjente på det gode, ekte læret i innbindingen og ante den karakteristiske lukta da han bladde forsiktig i den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det hadde vært en lang, lang dag. De tok på seg yttertøyet, låste døra omhyggelig bak seg, og lot de to halvoppdrukne Solo-flaskene bli stående ensomme tilbake. Reklamen var sann; de hadde ikke hjulpet for annet enn tørsten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hanne Wilhelmsen hadde den intuisjonen bare en av hundre politfolk har, fingerspissfølelsen som sier når man skal lure og lokke en mistenkt, og når man skal true og slå i bordet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er ei liste over krimseriar, som følger same hovuderpersonen gjennom fleire bøker. Lista inneheld bøker eg har lese eller held på å lese. Kvar serie er representert ved den første boka i serien.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Egentlig bare alt jeg har lest oppigjennom...det som er verdt å nevne riktignok. Hukommelsen min er elendig, så jeg husker sikkert ikke alt en gang=)Mye av dette ble lest sene nattetimer i en liten, blå brakke da jeg jobbet nattevakt som vekter på ubåthavna i Kristiansand, på ferieturer eller under dyna.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Løvens gap" av Anne Holt
 • "Uten ekko - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
 • "Demonens død" av Anne Holt
 • "Sannheten bortenfor - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
 • "Død joker - en Hanne Wilhelmsen roman" av Anne Holt
 • "Det som er mitt ; Det som aldri skjer" av Anne Holt
 • "Salige er de som tørster" av Anne Holt
 • "Det som er mitt - spenningsroman" av Anne Holt
 • "Det som aldri skjer - en kriminalroman" av Anne Holt
 • "Mea culpa - en historie om kjærlighet" av Anne Holt
 • "Presidentens valg" av Anne Holt
 • "Pengemannen" av Anne Holt
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver