Jens Bjørneboe (1920.76) kan vise til et omfattende forfatterskap . romaner, skuespill, dikt og essay. Høydepunktene blant bøkene han utga på Gyldendal, er her samlet. Frihetens øyeblikk (1966) var Bjørneboes gjennombruddsroman. Men her foreligger også Haiene (nominert til Nordisk Råds litteraturpris i 1974), Hertug Hans (1972, men ble skrevet . og refusert . før han ble forfatter) og diktutvalget Og jeg som skulle være som en pil!. Til slutt i boka følger overraskende «bonustekster», samt en biografisk oversikt over viktige hendelser og utgivelser i Jens Bjørneboes liv.Jens Bjørneboe ble født i Kristiansand 9. oktober 1920. Bjørneboe var en systemkritiker; i verkene sine berørte han problemområder som nazisme og det ondes problem, skolesystemet, fengselsvesenet og landssvikeroppgjøret. I 1975 flyttet Bjørneboe til øya Veierland i Tønsberg-området, og her ble han funnet død 10. mai året etter.Skrevet om serien Forfatternes beste:Terningkast 6. «Anbefales for alle med et snev av litterær interesse!»Odd Erik Hagen, Oppland Arbeiderblad
Utgivelsesår 2006
ISBN13 9788205348585
EAN 9788205348585
Serie Forfatternes beste
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket30 bokelskere følger dette verket.