Roald Dahls beste

av (forfatter), Peter Magnus (gjendikter), Daisy Schjelderup (gjendikter), Tor Edvin Dahl (gjendikter), Sigmund Hoftun (gjendikter) og Arne Moen Nesheim (gjendikter).

Gyldendal 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.33 (12 terningkast.)

53 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder et utvalg av forfatterens sterkeste historier, blant annet Vertinnen og Dypfryst. I tillegg inneholder boken romanen Onkel Oswald, som forteller om forfatterens egen legendariske onkel, historiens overlegent største horebukk ifølge forfatteren selv. En utrolig historie om hvordan noen av verdens fremste menn uten å vite det gir bidrag til verdens dyreste sædbank. Med mini-biografi.

Omtale fra forlaget

Den norskættede Roald Dahl har en lang og allsidig litterær produksjon på samvittigheten. Han er også en av få forfatterne som har slått godt an både hos barn og voksne. På «verdens bokdag» i London i år 2000 ble han kåret til Storbritannias mest populære forfatter gjennom tidene. Dét sier sitt. I Roald Dahls beste foreligger et utvalg av hans sterkeste historier for voksne. Dette dreier seg om makabre fortellinger med overraskende sluttpoenger, som bl.a. klassikerne «Vertinnen» og «Dypfryst». Mange kritikere har derimot ment at Roald Dahl er aller best i sine alvorlige fortellinger. Disse finner vi særlig i hans debutsamling Over og ut, og et skjønnsomt utvalg herfra er tatt med. Men her fins også fantastiske historier om mennesker med spesielle egenskaper. Ikke minst de fabulerende og hylende morsomme fortellingene om onkel Oswald. Roald Dahl (1916.1990) ble født i Wales av norske foreldre. Hver sommer var han på ferie i Norge, og disse familieutfluktene utgjorde små pustehull fra den strenge engelske kostskolen. Under andre verdenskrig var Dahl pilot i Royal Air Force, hvor han havarerte og ble stygt forbrent under et tokt over Nord-Afrika. Det er fristende å si: Heldigvis. For det var i perioden etter dette, på sykehuset, at Dahl begynte å skrive. I tiårene som fulgte produserte han en lang rekke fabelaktige fortellinger, både for barn og voksne, som kommer til å bli stående som perler i litteraturhistorien i lang, lang tid framover.I serien «Forfatternes beste» er de essensielle verkene i viktige forfatterskap samlet. Her får du bare de beste bøkene, forfatternes ess, i ett bind. Flere bøker til prisen av én. Obligatorisk litteratur for enhver bokhylle.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205339330

EAN 9788205339330

Serie Forfatternes beste

Genre Grøssere

Språk Bokmål

Sider 555

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 8 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Er du lei av å høre at du burde ha lest Ibsen og Hamsun? Her er bøker fra A til Å som absolutt er verdt å lese, selv om de ikke nødvendigvis er på skolepensumet. 29 bøker du bør lese før du dør. Lista er hentet fra side2.no og er fra 2007 :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tittelen sier det meste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Tuskhandel - tretten tvilsomme fortellinger" av Roald Dahl
 • "Bytt beite!" av Roald Dahl
 • "Den fantastiske historien om Henry Sugar og seks andre" av Roald Dahl
 • "Hevnen er søt - tretten makabre fortellinger" av Roald Dahl
 • "Tegnehanne" av Tegnehanne
 • "Kiss kiss" av Roald Dahl
 • "Mustafas kiosk" av Jakob Martin Strid
 • "1. offer" av James Patterson
 • "Onkel Oswald" av Roald Dahl
 • "Alt som før" av Kjell Askildsen
 • "Munken som solgte sin Ferrari - om å virkeliggjøre sine drømmer og realisere sin skjebne" av Robin S. Sharma
 • "Heksenes kors - roman" av Ingvar Ambjørnsen
Alle bokanbefalinger for dette verket