Hva er det som fins i skogen barn?

roman

av (forfatter).

Cappelen 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.43 (14 terningkast.)

66 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Nittenårige Jon er forsvunnet i fjellet og Lydia og Anders deltar i en leteaksjon etter sin bror. Tilbakeblikk til barndommen, tanker, fantasier, eventyr og drøm veves sammen i en dramatisk tekst, hvor tiden svinner i takt med håpet om å finne Jon i livet. Boka er en frittstående fortsettelse av Å smyge forbi en øks.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788202223052

EAN 9788202223052

Språk Bokmål

Sider 363

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 4 7 0 1

Bokomtaler

Oppsiktsvekkende møte med en for meg ny forfatter. Boken ble bedre og bedre. Forfatteren hadde en sikker måte å drive handlingen fram på, gjøre den spenningsladet hele tiden både på det ytre og det menneskelige indre plan. Søskenkjærlighet og det som hører med, misunnelse , forskjellige interesser, talenter osv. Tilbakeblikk på fortiden i det "riktige" øyeblikk" ikke bare innen familien, men også dens relasjon til bygden der handlingen finner sted. Spenningen og forutsigbarheten holdes ved like helt til en slutt som for meg var oppsiktsvekkende. Oppsiktsvekkende nok til å kalle boken en spenningsroman, dog aldri en kriminalbok. Politiet er involvert fra første side uten at den kan kalles en politiroman heller. Kort sagt : Noe for seg selv.
En forfatter jeg straks vil gripe fatt i dersom en ny bok av henne skulle finnes på min vei. En god leseopplevelse hvor også naturen får sin beskrivelse, uten at den blir påfallende uten å være svært så nødvendige "kulisser". Språket flyter lett og særlig dialogene blir troverdige ført i tidens ånd og stil. Takk til forfatteren og til den som hadde "kassert" et tilsynelatende nytt og ulest eksemplar i en" igjen-bruks forretning" .

Godt sagt! (4) Varsle Svar

syns boka er kjedelig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

– Nå må du prøve alle følelser, slik at du senere kan forstå andre enn deg selv. I tilfelle du er en sånn som ikke blir ensom, så må du ha vært det som ung for å kunne bli en riktig voksen. En moden voksen, det teller, skjønner du? Å vere ung, er å være en prøvekolleksjon.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Visste man ikke bedre kunne man tro at dette landet var helt tomt. Det er bare spor etter mennesker. En bjørkeallé som noen plantet her en gang. En vei, en sving som er blitt rettet ut,
en haug med skrot , en port på gløtt.
Et landskap fullt av gjemmesteder.
Et tømmerhus i håpets farge."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det begynte med det Gud kaller det store smellet. Gud var ikke der selv akkurat da. Men da han kom tilbake igjen, forstod han straks hva som hadde skjedd og begynte å skape. Det var tiden som hadde kommet. Tidligere hadde alt bare hvilt i seg selv. Men nå stod tiden der og banket på døren. For tid det er utilfredsstillelse. Tid er bevegelse . Utilfredsstillelse pluss bevegelse er...forutsetning for forandring. Selvfølgelig, slik må Gud ha tenkt og begynt å planlegge for enorme forandringer i tiden. Alt ble utvidet, fløt fra hverandre og Gud følte det som en varm vind som kilte ham under kjortelen. "

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er bøker jeg synes du med fordel kan holde deg langt unna. Bøkene er skikkelig kjipe ut i fra mitt synspunkt. Fagbøkene i lista har jeg fått lite eller ingenting ut av og mener NTNUs forelesere kunne valgt bedre pensum i de ulike fagene de tilhører.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Kometenes øyeblikk" av Odd W. Surén
  • "Banjoland - noveller" av Jon Øystein Flink
  • "Ungdomssangen - roman" av Gaute Heivoll
  • "Tangentane - roman" av Lars Amund Vaage
  • "Å smyge forbi en øks - roman" av Beate Grimsrud
  • "Søvnens lekkasje" av Beate Grimsrud
  • "Kunsten å gå - roman" av Lars Amund Vaage
  • "Smaken av jern - Anna og Johan, Erlend 1962-1985" av Erling Pedersen
  • "Er jeg fri nå? - tidsklemme i verdens beste land" av Linn Stalsberg
  • "Setningsskade - roman" av Lajla E. Lorentzen
  • "Frøken Dreyers musikkskole - roman" av Edvard Hoem
  • "Din plass på jorda - Anna og Johan 1908-1932" av Erling Pedersen
Alle bokanbefalinger for dette verket