Hemmeligheten bak gode beslutninger.
Bedre beslutninger er en lettlest, tankevekkende og lærerik bok om beslutningspsykologi av Jan-Ole Hesselberg og Reidunn Lognvik Reinholdt - ypperlig for alle som vil vite mer om hjernen og treffe bedre beslutninger, både hjemme og på jobb. Du tar rundt to millioner valg i løpet av livet. De fleste spiller liten rolle. Men du tar også beslutninger som betyr mye, både for deg selv og for andre.
Med utgangspunkt i egen og andres forskning avdekker Hesselberg de usynlige kreftene som styrer valgene dine - enten du tar dem alene eller sammen med andre. Gjennom underholdende eksempler viser han hvorfor beslutninger ofte blir dårligere enn de kunne ha vært, og hvordan du kan ta kontrollen.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2022
Forfatterne av denne boken tar leseren med inn i beslutningenes verden. De skriver mer eller mindre engasjerende rundt et interessant tema om hvordan vi kan lure oss selv og alle de tankefeller vi kan gå i når vi skal ta viktige eller mindre viktige beslutninger. Forfatterne viser hvordan hjernen fungerer og hvorfor vi noen ganger rett og slett tar feil valg. Mot slutten får kommende grundere noen gode steg som kan vise seg om det de har planer om virkelig kan lønne seg eller ikke. Noe i boken kan virke noe overveldende, men bare det å bli bevisst noe av innholdet kan hjelpe en i beslutningene som tas daglig. Hesselberg og Reinholdt nevner stadig vekk Daniel Kahnemann og boken hans "Støy", som jeg også har liggende i hyllen klar for å bli lest, samtidig som jeg har lest Kahnemans navn ved flere andre anledninger også. Kanksje på tide å ta fatt på boken hans snart?
Alt i alt er "Bedre beslutninger" en helt grei bok om et tema som forhåpentligvis gjør at leserne tar bedre og riktigere beslutninger i fremtiden. Mot slutten ble boken noe mindre aktuell for meg, men allikevel, en grei bok, selvom den ikke er det helt store.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketNoen av de mest omtalte funnene i psykologien stemmer antagelig ikke.