Anything is possible

av (forfatter).

Viking 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.92 (40 terningkast.)

102 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

An unforgettable cast of small-town characters copes with love and loss from the No. 1 New York Times bestselling and Man Booker long-listed author of My Name is Lucy Barton Recalling Olive Kitteridge in its richness, structure, and complexity, Anything Is Possible explores the whole range of human emotion through the intimate dramas of people struggling to understand themselves and others. Anything is Possible tells the story of the inhabitants of rural, dusty Amgash, Illinois, the hometown of Lucy Barton, a successful New York writer who finally returns, after seventeen years of absence, to visit the siblings she left behind. Reverberating with the deep bonds of family, and the hope that comes with reconciliation, Anything Is Possible again underscores Elizabeth Strout's place as one of America's most respected and cherished authors.

Bokdetaljer

Forlag Viking

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9780241287972

EAN 9780241287972

Serie Lucy Barton (2)

Omtalt sted Illinois

Språk Engelsk

Sider 272

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 24 8 1 0 0

Bokomtaler

Jeg elsket denne boka i likhet med den forrige! Språket er godt og historiene er elegant sammenvevd med hverandre. Men trenger ikke å ha lest første bok om Lucy Barton i det hele tatt for å lese denne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Dottie flyttet litt på den heklete duken som dekket armlenet på stolen hun satt i. Hun merket motstridende følelser inni seg. Hun hadde vondt av Shelly. Likevel skjønte Dottie ut fra hvordan lyset falt i rommet, at Shelly måtte ha snakket i nesten to timer. Om seg selv. Åh, om Annie og David og døtrene sine, men egentlig hadde hun snakket om seg selv. Hvis Dottie hadde snakket om seg selv så lenge, ville hun ha følt at hun hadde tisset på seg. Dette handlet om ulike kulturer, Dottie visste det, selv om det kjentes som om det hadde tatt henne mange år å lære seg dette. Hun mente at dette med ulike kulturer var et faktum som gikk folk hus forbi i dette landet nå om dagen. Og kultur omfattet klasse, som selvfølgelig ingen snakket om i dette landet, for det var ikke høflig, men Dottie mente også at folk ikke snakket om klasse fordi de ikke egentlig skjønte hva det var. Om folk for eksempel hadde visst at Dottie og broren hennes spiste fra søppelkonteinere da de var små, hva ville de ha syntes om det? Nå hadde broren hennes bodd i et digert, dyrt hus utenfor Chicago i årevis, og drev et airconditionfirma, og Dottie var nett og pen, og rimelig oppdatert på hva som foregikk i verden, og hun drev denne bed & breakfasten kyndig så hva ville folk ha sagt? At hun og broren hennes, Abel var den amerikanske drømmen, og at de som fortsatt spiste fra søppelkonteinere, fortjente å gjøre det? Mange mennesker tenkte dette i sitt stille sinn. Det kunne godt hende at Shelly Small med den store mannen og det tynne håret tenkte slik.»

Det blir feil å skrive at romanen Hva som helst er mulig av Elizabeth Strout er en fortsettelse av romanen som jeg skrev om i innlegget: Jeg heter Lucy Barton (My Name Is Lucy Barton) av Elizabeth Strout

Men Lucy Barton, hennes slektninger og folk som kjente henne og familien da hun vokste opp i byen Amgash som fattigunge, går igjen som en rød tråd i Hva som helst er mulig. Romanen består av ni fortellinger med ledetråder mellom fortellingene. I noen av fortellingene er Lucy Barton kun en perifer person. Dottie, som jeg siterer innledningsvis og broren Abel er slektninger av Lucy Barton. Sitatet er hentet fra Dotties Bed & Breakfast. I fortellingen Søster kommer Lucy Barton og besøker broren som bor i huset til foreldrene. Søsteren Vicky dukker opp og er kritisk til besøket. Det ender med at Lucy Barton får et sammenbrudd av historiene søsknene forteller fra barndommen.

Selv om fortellingene er flettet inn i hverandre, var det å lese romanen som å lese en novellesamling. Personene har ulik bakgrunn, historie og ståsted og historiene gir derfor ulikt inntrykk. Det er mange inntrykk å fordøye og ta inn over seg. Derfor var romanen mer krevende å lese enn de foregående bøkene jeg har lest av henne. Men det var vel verdt å lese Hva som helst er mulig.

Romanen ble utgitt i 2017 og på norsk i 2018. Den er på 286 sider. Utgaven jeg har lest har jeg lånt av biblioteket.

Omtalen er kopiert fra dette blogginnlegget - link

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likte boken veldig godt, men syntes til tider språket var unødig tungt med altfor mange bisetninger og komplekse setningsoppbygginger. (- Vet ikke om det skyldes den norske oversetteren eller forfatteren )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Man venner seg aldri til smerte, uansett hva folk sier. Men nå, for første gang, slo det ham -kunne det virkelig være første gang dette hadde slått ham?- at det fantes noe som var langt mer skremmende: folk som slett ikke følte smerte lenger. Han hadde sett det hos andre menn -tomheten bak øynene deres, mangelen som da karakteriserte dem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Patty var klar over hvor gjerne Angelina ville snakke om seg selv, og likevel lot ikke Patty seg sette ut, hun bare merket seg det. Og hun skjønte det. Hun skjønte at alle først og fremst var interessert i seg selv. Men Sibby hadde vært interessert i henne, og hun hadde vært fryktelig interessert i ham. Dette er huden som beskytter deg mot verden -dette å elske et annet menneske, som du deler livet ditt med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I Lucy Bartons memoarer skrev Lucy at folk alltid prøver å føle seg overlegne andre, og Patty tenkte at dette var sant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Her er vi" av Graham Swift
 • "Lucy ved havet" av Elizabeth Strout
 • "Navnenes hus" av Colm Tóibín
 • "Åh, William" av Elizabeth Strout
 • "Mange mil før mørket faller" av Jocelyne Saucier
 • "Tre dager senere var hun borte" av Christian White
 • "Mellom dem" av Richard Ford
 • "Eddikjenta - Troll kan temmes gjenfortalt" av Anne Tyler
 • "Olive, igjen" av Elizabeth Strout
 • "Testamente" av Nina Wähä
 • "Lempi" av Minna Rytisalo
 • "Jeg heter Lucy Barton" av Elizabeth Strout
Alle bokanbefalinger for dette verket