Alle norske spøkelser

fra hav til herregård

av (forfatter).

Fahrenheit forl. 1999 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.18 (11 terningkast.)

33 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren har samlet historier om norske spøkelser i mange år. Han har gransket kirkebøker og dokumenter og intervjuet vitner. I denne boken presenterer han noen av historiene.

Omtale fra forlaget

I denne samlingen finner du grøss og gru og snikende uhygge i historier som kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på noen og enhver. Boken inneholder fortellinger fra hele landet. Fortellingene er tid - og stedfestet, og gjør krav på å være helt sanne. Spøkelsene som går igjen er av ulik karakter. Noen er slemme, men ofte dreier det seg om forvarsler (spøkelser som varsler død), om spøkelser som må gjøre opp for noe galt de har gjort i levende live, eller om gjenferd som ikke får ro i graven og må få en ordentlig begravelse. Bjørn Våde har i en årrekke samlet historier om norske spøkelser, og har også gitt ut: Spøkelser og grøss. I samme serie: Legenden om Sleepy Hollow av Washington Irwing Vampyren av John Polidori

Bokdetaljer

Forlag Fahrenheit forl.

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788279000341

EAN 9788279000341

Språk Bokmål

Sider 223

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 4 3 0 0

Bokomtaler

Spøkelser eksisterer ikke, eller?...

Selv har jeg alltid vært fascinert av dette fenomenet siden barndommen. Spøkelser, hjemsøkte steder og ting vi ikke kan forklare. Jeg har ikke opplevd noe mystisk sådan, men skulle gjerne ha møtt et spøkelse selv. Det hadde vært spennende selv om jeg garantert ville ha besvimt...).

Fra jeg var lita har jeg lest mange bøker om overnaturlige fenomener, både sanne historier og bøker som ren underholdning. Det er en sjanger jeg aldri går lei av. Derfor virket Alle norske spøkelser fra hav til herregård som et must for meg. Creepy cover og en samling av sanne historier lød jo fristende! Derfor fikk jeg fort høye forhåpninger.

Innholdet bød på en del ekle historier og snodige hendelser, men mye har jeg hørt og lest om tidligere, så det var ikke så mye nytt som jeg hadde håpet på. Dessuten skulle jeg ønske at Bjørn Våde ikke skrev så A4. Det er ikke noe nytt. Måten han skriver spøkelseshistoriene på er gjort mange ganger før og jeg skulle ønske han kunne være litt mer nyskapende. Skrive litt utenfor den boksen (eller hvordan jeg kan forklare det) for det blir litt kjedelig i lengden. Jeg savnet litt mer glød! En ting til jeg savnet mens jeg leste boka var illustrasjoner. Det er ikke ofte jeg "krever" det, men når det gjelder spøkelseshistorier syns jeg det er et must. Det gjør disse bøkene enda mer interessant. Det skulle ha vært en illustrasjon på slutten av hver historie eller noe. Det ville ha gjort susen. I alle fall for meg. Uten illustrasjoner så ble denne boka litt tørr.

Alle norske spøkelser fra hav til herregård er ingen frisk pust i sin sjanger¸ men en kjekk start for nybegynnere som vil vite mer om dette fenomenet, angående ”sanne” historier. For meg ble det for mye repetisjon av tidligere bøker jeg har lest. Så det var ikke mange av historiene jeg ikke hadde lest før. Men grei som ”kosebok” på mørke kvelder…

Og om spøkelser eksisterer og om historiene er sanne eller ikke, er opp til hver enkelt å bedømme;) Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro. Men det er helt sikkert mer mellom himmel og jord enn det vi ser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høres spennende/interessant ut.
Fjerner bøker etterhvert som de blir lest.
Men lista blir bare lenger og lenger. Hm, merkelig.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Spøkelser og grøss" av Bjørn Våde
 • "Våkenetter - spøkelseshistorier fra Trøndelag" av Anne Synnøve Leinum
 • "Den stjålne svigermor og andre moderne vandrehistorier" av Bengt af Klintberg
 • "Mystikk og mysterier"
 • "Skumle skurker og mystiske mordere - norske forbrytere i gamle dager" av Cecilie Winger
 • "På spøkelsesvandring - hjemsøkte steder i Norge" av Ross Kolby
 • "Inn i det ukjente - spøkelser og gjenferd i Norge" av Cherri Døhlen
 • "Grisen er dekket av svinepels" av Unni Lindell
 • "Pirater og sjørøvere i norske farvann" av Ingebrigt Hetland
 • "Vampyren" av John Polidori
 • "Legenden om Sleepy Hollow" av Washington Irving
 • "En hodeløs historie og andre grøss - spøkelseshistorier fra mange land" av Cecilia Mørner
Alle bokanbefalinger for dette verket