Åtseldyr

av (forfatter).

Cappelen Damm 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.48 (90 terningkast.)

188 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den fjerde boka om Elli.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788202423551

EAN 9788202423551

Serie Elli Rathke (4)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 446

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 40 33 9 1 0

Bokomtaler

Makaber story, likandes hovedperson
(Link til omtale på bloggen min som jeg startet opp et drøyt halvår før jeg oppdaget Bokelskere, derfor legger jeg ut et knippe av de tidligste bokomtalene.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I en gammel jordkjeller på Ruseløkka i Oslo finner en uteligger levningene av et barn. Eller er det det? Ellis åstedsundersøkelser avdekker flere levninger.
Sakte dras etterforskningen enda lenger under bakken, til det klaustrofobiske. Til tunneler og glemte bunkere, til en hemmelig, grusom verden, der bare morderen kjenner alle utgangene. Men Elli må inn, hun må ned i dypet. Hun har flere liv å redde.
I Eystein Hanssens bok nr. 4 «Åtseldyr», er endelig Elli og Jan tilbake som makkere. Handlingen foregår for det meste i gamle nazibunkere og hemmelige underjordiske ganger i Oslo. Vi blir stadig dratt dypere og dypere ned, og ingen vet helt veien ut. Til plasser hvor dyr blir mishandlet og mennesker drept. Tematikken i boka er kriminalitet knyttet til adopsjon, kamuflert slavehandel via aupair-virksomhet og faunakriminalitet. Vi får også oppleve en dose kjærlighet, samt se hvordan de rike utnytter rikdommen til egen vinning, mens de fattige får lide.
Boken er samfunnskritisk og viktig, og plottet er godt. Den har likevel ikke samme tempo som Eystein Hanssens tidligere bøker. Spesielt første halvdel er ganske rolig, før han skrur opp tempoet mot slutten. Jeg synes derfor ikke det er hans beste bok, men den er likevel absolutt leseverdig. Jeg anbefaler den gjerne videre, og terningen lander på en svak femmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Handlingen i denne boken er utrolig spennende og til tiden kjempe-ekkel idet det jaktes nede i Oslos hemmelige nettverk av tunneler og bunkere. Boken handler for det aller meste om selve saken og etterforskningen av denne, og veldig lite utenom – som ofte gjør at spenningen dabber noe av. Litt må det jo være skal karakterene få litt kjøtt på beina, men denne gangen er det akkurat passe.

Les hele min omtale på ritaleser.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av Åtseldyr: (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nok en solid krim fra Hanssen og hans beste så langt. Med Elli Rathke og Jørgen Nereng har han skapt et radarpar vi ønsker å tilbringe mer tid i selskap med. Befriende også at man har med etterforskere som virker noenlunde harmoniske og ikke har alle verdens demoner og rusmidler å kjempe mot. Selve historien er godt fortalt med ulike forgreininger og henger godt sammen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er 40 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En kort evighet" av Eystein Hanssen
 • "Brennemerket" av Eystein Hanssen
 • "Jaget" av Eystein Hanssen
 • "Svart landskap" av Eystein Hanssen
 • "Triangel" av Eystein Hanssen
 • "Giftstrøm" av Eystein Hanssen
 • "Kokong" av Eystein Hanssen
 • "Nattredaktøren - kriminalroman" av H.C. Hanssen
 • "Bortført" av Angela Marsons
 • "Galgens bok" av Thomas Enger
 • "Judaskysset - kriminalroman" av Eirik Husby Sæther
 • "Tre timer" av Anders Roslund
Alle bokanbefalinger for dette verket