En roman om Afrika, om kulturer i drift og oppløsning, og om det å være sin egen lykkes smed. Salim, hovedpersonen og fortelleren, er av indisk herkomst. Hans forfedre hadde slått seg ned på Afrikas østkyst. Nå blir han tilbudt en liten forretning i det indre av Afrika, i byen som ligger "der elva krummer seg". Det er en ruinby, ødelagt av krig og opprør han kommer til. Langsomt og pinefullt våkner den til liv igjen.
Forlag Picador
Utgivelsesår 2002
Omtalt sted Afrika
Se alle bokelskere som følger dette verketInformasjon om listen:
Er utvalget upåklagelig, og er rekkefølgen det?
Min liste over de ti viktigste romaner i Storbritannias litteratur