33

av (forfatter).

Oktober 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.39 (33 terningkast.)

132 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Dette er en usedvanlig kjærlighetshistorie om en kvinne, to menn og et barn. Hovedpersonen er den lungesyke kvinnen K., som arbeider som matematikklærer. Den ene kjærligheten i hennes liv er Ferdinand, som har begått selvmord, men som stadig dukker opp og prater med henne. K. venter på den andre kjærligheten, iren Samuel, som er fanget i en endeløs cricketkamp. Og så gir K. liv til det lille barnet Maeve. Når det regner har hun Maeve i en bærepose, og de er lenge koblet til hverandre via en navlestreng.

"33" er en alvorlig og mirakuløs roman om øyeblikkene hvor alt blir helt annerledes. Hvordan våge å falle når man ikke vet om noen er der for å ta imot?

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788249514045

EAN 9788249514045

Språk Bokmål

Sider 122

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 6 9 9 5 3

Bokomtaler

Jeg er blodfan av Skomsvold, men denne boka skuffer veldig. Jeg tror jeg aldri har vært så forvirret noengang som leser. Her er det fostre i poser, albatrosser, snakkende kjønnslepper, et titalls hender som lungetransplanterer, en cricketspillende franskmann.

Det er mulig dette er hyperavansert litteratur, og at innholdet har føket rett over hodet mitt. Åpen for den muligheten, absolutt..

Men sitter igjen med en følelse av "Hva var det som skjedde nå?" Og er overraskende irritert av boka - så den har jo berørt, på et vis. Jeg liker språket til Skomvold veldig godt i Monstermenneske og Jo fortere jeg går - men her er det bare veldig, veldig rart og underlig og svevende. Jeg skjønte rett og slett ingenting av boka.

Ingenting. Nada. Zip. Og det gjør meg sur.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"(...) og dette er ikke en motsetning til kjærligheten, men heller ikke nøyaktig det samme, og kanskje er det ikke positivt, men jeg tror ikke det er utelukkende negativt heller."

Så mange ord, så mye jeg ikke skjønte, men jeg skjønte kjærligheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lyst å lese …
En usedvanlig kjærlighetshistorie?
Om en lungesyk lærer?
En litt merkelig bok?
33 av Kjersti Annesdatter Skomsvold er en usedvanlig kjærlighetshistorie, der vi får innblikk i den lungesyke læreren K. sitt kjærlighetsliv. Boka er egentlig ganske merkelig syns jeg, og litt tung å lese, men når jeg faktisk klarer å konsentrere meg om boka så er den bra. Bare synd at det blir så stykkevis og delt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt vel eksperimentell etter min smak. Kjedelig. Kanskje teksten går over hodet på meg? Vet ikke...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

...nå som magen var mettet, skrek sjelen etter påfyll.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hadde jeg hatt mer erindring om hvem jeg er, ville jeg stått mer opp for meg selv, og jeg er redd for at om jeg tar elevenes ord til meg og forstår hva de betyr, vil jeg bli en annen, og jeg har ikke engang rukket å venne meg til den jeg er nå...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men jeg vet jo at ingen har det lett, og jeg vet vel også at å hengi seg til melankoli bare gjør vondt verre, sentimentaliteten som er brutalitetens søster, man kan drukne på den måten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Før var selvmord ulovlig, man ble dømt til døden for selvmordsforsøk, en god idé, man bør jo ha en viss sans for humor dersom man prøver å ta livet av seg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg lever livet mitt i én retning, og lager historier av det i motsatt retning, jeg har en ustoppelig trang til å lage historier med en begynnelse, en midtdel og en slutt, og det forfalsker bestandig ting, jeg er dømt til å mislykkes i å forstå hva et liv er, hva et liv betyr, det finnes ingenting som er en sann historie, men jeg kan ikke stoppe å tro at det gjør det, da jeg forsøker å lage mening av livet! Det var bare det...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg leser i forbindelse med min jobb på et skolebibliotek


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skomsvold - 33
Selges kr 150 inkl porto. Helt ny innbundet bok.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Litt trist matematikk - dikt" av Kjersti Annesdatter Skomsvold
  • "Europa" av Amalie Kasin Lerstang
  • "Meg, meg, meg" av Kjersti Annesdatter Skomsvold
  • "Ild til oss" av Kristian Bergquist
  • "The First Bad Man - A Novel" av Miranda July
  • "Hvordan ser et liv ut hvis man ikke har nok kjærlighet?" av Maria Zennström
  • "Du er menneske nå - dikt" av Eirin Gundersen
  • "Bungalow" av Inghill Johansen
  • "Velkommen til oss" av Eivind Hofstad Evjemo
  • "Helioskatastrofen" av Linda Boström Knausgård
  • "Barnet - roman" av Kjersti Annesdatter Skomsvold
  • "Senteret" av Victoria Durnak
Alle bokanbefalinger for dette verket