Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I denne boka har forfatteren foretatt en reise til oljeland som Kuwait, De forente arabiske emirater, Turkmenistan, Gabon og Venezuela. Som oljenasjon har Norge mye til felles med disse landene, og målet med boka har vært å finne ut hva skjer med et land, og med menneskene i det landet, når oljepengene strømmer inn. Har litteraturliste og register.
Omtale fra forlaget
Oljeøkonomien former samfunnet vårt, og rikdom forandrer hvordan vi tenker. Når oljeprisen og inntektene stiger, blir alle rammet av en helt særegen tilstand: petromania. Det har bygget seg opp siden 70-tallet og toppet seg før finanskrisen - men har ikke gått over. Når Norges historie skal skrives, vil samfunnsutviklingen forklares ut fra oljen. Garantert. Men vi som lever nå, i 2009, ser det ikke. Oljen er en blind flekk i selvforståelsen vår, som vi sjelden snakker om og som sjelden blir trukket frem i de viktige debattene: om velferdsstaten, den politiske utviklingen, om vår mentalitet. Simen Sætre har reist verden rundt, til land vi ikke liker å sammenligne oss med, og funnet ut at det er dem vi ligner mest.
Forlag J.M. Stenersens forlag
Utgivelsesår 2009
Format Innbundet
ISBN13 9788272014406
EAN 9788272014406
Omtalt sted Norge Midtøsten Venezuela Turkmenistan Arabiske halvøy Angola Gabon
Språk Bokmål
Sider 295
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Man vil helst tenke godt om seg selv. Det er lett å understreke det som skiller ens eget land fra andre, spesielt hvis man hele tiden fortelles om hjemlandets fortreffelighet av ledere som vil gjenvelges. Og dette er for så vidt også en del av petromania-syndromet. Tilstanden inntreffer først når man ikke ser den selv ("tap av oversikt/selvinnsikt/dømmekraft...").
"De store oljeinntektene tar oppmerksomheten fra de vanskelige valgene. EU. Oljeboring i nord. Etc."