Traktaten

varsleren

av (forfatter).

Kagge 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.61 (41 terningkast.)

108 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Surfidas eksemplar av Traktaten - varsleren

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En politimann finner spor i en ranssak som peker mot både norske og internasjonale oljeselskaper. En teknolog i Norsk Hydro oppdager at en utbyggingssak blir manipulert. Politimannen og teknologen møtes tilfeldig, og sakene de jobber med blir flettet tettere og tettere sammen. Dette er den første boka i en trilogi.

Omtale fra forlaget

En politimann blir interessert i en enkel ranssak, og finner spor inn mot både norske og internasjonale oljeselskaper. En teknolog i Norsk Hydro oppdager at en utbyggingssak på sokkelen blir manipulert. Saken har politiske overtoner, og mektige aktører opererer i skyggene. Gjennom tilfeldigheter møtes politimannen og teknologen, og opprullingen fletter sakene tettere og tettere sammen. I fellesskap nærmer de seg krefter som på ingen måte ønsker at noen skal få innsyn i det som foregår.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788248909828

EAN 9788248909828

Genre Thriller

Omtalt tid 2000-2009

Omtalt sted Oslo Stavanger

Språk Bokmål

Sider 416

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 20 14 3 0 0

Bokomtaler

godt plott, men for mange detaljer knyttet til historien

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokas første halvdel er veldig bra, med terningkast 6, men slutten blir for "forklarende" på formen "så skjedde det og deretter det..." og Hongset klarer ikke å få fram hvordan de involverte egentlig har det. Jeg blir ikke revet med og innlevelsen faller gradvis bort. Men et stort pluss for å lage en krim ut av hendelser på norsk sokkel!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hängde inte riktigt med i alla svängarna men boken har ett bra språk och är bra skriven.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Knalldeby om spillet på norsk sokkel. Og at dette skjer også i Norge er jeg ikke i tvil om. For en som har vaert rundt om i verden og sett hvordan oljeselskapene farer frem er dette meget realistisk. Oljeselskaper snakker helse, miljø og sikkerhet, men med en gang profitten trues kastes alle prinsipper overbord. En 6 på min terning

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En knallbra debu roman av Hogne Hogset. Godt gjort av en 70 åring! Et veldig godt plott, men synes at det ble litt for mange detaljer å forholde seg til.
Boka handler om en ingeniør som jobber i Hydro, som dør ved et uhell etter å ha blitt ranet og banket i et villastrøk i Oslo av mystiske menn. Men dette er bare begynnelsen.
Forfatter Hogne Hongset ruller opp det man kan kalle en rå maktkamp rundt gassen fra Ormen Lange-feltet. Dette er skrevet utifra stortingets vedtak som ble gjort i 2006 som omhandler utvinning i oljeindustrien. Han beskriver det hele som et "dirty" spill og om spørsmålet hvor gassen skal tas i land, Tjeldbergodden eller Nyhamna. I bakgrunnen lurer mektige lobbyister fra de internasjonale oljeselskapene.
Vi følger politimannen Arve Meyer som må orientere seg i en bransje han ikke kjenner. Han må kjempe mot uinteresserte politisjefer og mot bransjefolk som ikke ønsker at sannheten skal komme fram.
Han får etterhvert hjelp av en kvinne, ingeniøren Silje Petersvik, også hun ansatt i Norsk Hydro. Sammen begynner de en etterforskning de ikke helt vet hvor ender.

Boka er første del av en trilogi kalt «Traktaten». Og varsleren handler om konspirasjon i olje og gass næringen. Er oljebransjens metoder og maktbruk virkelig så ille?
«Varsleren» kan leses som en ren krimbok, men kan nok lett misforstås som en slags lærebok i gassproduksjon, synes nå iallefall jeg.
Men boka ga mersmak og jeg gleder meg til å ta fatt på de to neste i trilogien. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar

I grenselandet mellom dokumentar og fiksjon.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Traktaten - hevneren" av Hogne Hongset
 • "Traktaten - skyggen" av Hogne Hongset
 • "Den femte dykkeren" av Hogne Hongset
 • "Mafiela" av Hogne Hongset
 • "Tre timer" av Anders Roslund
 • "Aftermath" av Knut A. Braa
 • "Endgame - politisk thriller" av Knut Braa
 • "Rene hender - en Eveline Enger-krim" av Ulrik Høisæther
 • "Inkognito - thriller" av Eirik Wekre
 • "Pokerfjes - en Eveline Enger-krim" av Ulrik Høisæther
 • "Fuglefangerne - kriminalroman" av Eirik Wekre
 • "Savnet" av Michael Katz Krefeld
Alle bokanbefalinger for dette verket