Traktaten

varsleren

av (forfatter) og Helge Winther-Larsen (oppleser).

Lydbokforlaget 2010 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.63 (43 terningkast.)

115 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En politimann finner spor i en ranssak som peker mot både norske og internasjonale oljeselskaper. En teknolog i Norsk Hydro oppdager at en utbyggingssak blir manipulert. Politimannen og teknologen møtes tilfeldig, og sakene de jobber med blir flettet tettere og tettere sammen. Dette er den første boka i en trilogi.

Omtale fra forlaget

Første bok i en trilogi om kampen om makt og rikdom i oljeindustrien - skrevet av en forfatter som kjenner oljebransjen fra innsiden. En politimann blir interessert i en tilsynelatende enkel ranssak. Det er noen detaljer som ikke stemmer. Han begynner å grave, og finner tråder inn i norske og internasjonale oljeselskaper. En teknolog i Norsk Hydro oppdager at et stort utbyggingsprosjekt på norsk sokkel blir manipulert. Saken har politiske overtoner, og i skyggene opererer mektige aktører. Gjennom tilfeldigheter møtes politimannen og teknologen . Etter hvert nærmer de seg krefter som på ingen måte ønsker innsyn i det som foregår. Arve Meyer og Silje Petersvik blir brikker i et spill de ikke kontrollerer.

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2010

Format CD

ISBN13 9788242149459

EAN 9788242149459

Genre Thrillere

Omtalt tid 2000-2009

Omtalt sted Oslo Stavanger

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 22 14 3 0 0

Bokomtaler

godt plott, men for mange detaljer knyttet til historien

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokas første halvdel er veldig bra, med terningkast 6, men slutten blir for "forklarende" på formen "så skjedde det og deretter det..." og Hongset klarer ikke å få fram hvordan de involverte egentlig har det. Jeg blir ikke revet med og innlevelsen faller gradvis bort. Men et stort pluss for å lage en krim ut av hendelser på norsk sokkel!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Knalldeby om spillet på norsk sokkel. Og at dette skjer også i Norge er jeg ikke i tvil om. For en som har vaert rundt om i verden og sett hvordan oljeselskapene farer frem er dette meget realistisk. Oljeselskaper snakker helse, miljø og sikkerhet, men med en gang profitten trues kastes alle prinsipper overbord. En 6 på min terning

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hängde inte riktigt med i alla svängarna men boken har ett bra språk och är bra skriven.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En knallbra debu roman av Hogne Hogset. Godt gjort av en 70 åring! Et veldig godt plott, men synes at det ble litt for mange detaljer å forholde seg til.
Boka handler om en ingeniør som jobber i Hydro, som dør ved et uhell etter å ha blitt ranet og banket i et villastrøk i Oslo av mystiske menn. Men dette er bare begynnelsen.
Forfatter Hogne Hongset ruller opp det man kan kalle en rå maktkamp rundt gassen fra Ormen Lange-feltet. Dette er skrevet utifra stortingets vedtak som ble gjort i 2006 som omhandler utvinning i oljeindustrien. Han beskriver det hele som et "dirty" spill og om spørsmålet hvor gassen skal tas i land, Tjeldbergodden eller Nyhamna. I bakgrunnen lurer mektige lobbyister fra de internasjonale oljeselskapene.
Vi følger politimannen Arve Meyer som må orientere seg i en bransje han ikke kjenner. Han må kjempe mot uinteresserte politisjefer og mot bransjefolk som ikke ønsker at sannheten skal komme fram.
Han får etterhvert hjelp av en kvinne, ingeniøren Silje Petersvik, også hun ansatt i Norsk Hydro. Sammen begynner de en etterforskning de ikke helt vet hvor ender.

Boka er første del av en trilogi kalt «Traktaten». Og varsleren handler om konspirasjon i olje og gass næringen. Er oljebransjens metoder og maktbruk virkelig så ille?
«Varsleren» kan leses som en ren krimbok, men kan nok lett misforstås som en slags lærebok i gassproduksjon, synes nå iallefall jeg.
Men boka ga mersmak og jeg gleder meg til å ta fatt på de to neste i trilogien. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han hadde i forbindelse med saken fått innblikk i et område som for ham var en ukjent verden, en verden med egne lover og spilleregler, og der viktige samfunnsinteresser så ut til å være underordnet enkeltpersoners og selskapers interesser. Og det på en måte som nærmet seg - han hadde vondt for å tenke på korrupsjon som dekkende begrep. Men hva skulle det kalles? Han hadde lest at den hjemvendte korrupsjonsjegeren Eva Joly hadde omtalt det norske samfunnet som kanskje noe naivt på det området.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

115 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar

I grenselandet mellom dokumentar og fiksjon.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Traktaten - hevneren" av Hogne Hongset
  • "Traktaten - skyggen" av Hogne Hongset
  • "Den femte dykkeren" av Hogne Hongset
  • "Mafiela" av Hogne Hongset
  • "Rene hender - en Eveline Enger-krim" av Ulrik Høisæther
  • "Pokerfjes - en Eveline Enger-krim" av Ulrik Høisæther
  • "Grand Marine" av Inger Marie Spange
  • "Løgnerne - roman" av Odd Harald Hauge
  • "Den siste bankboksen - kriminalroman" av Ulrik Høisæther
  • "Vindbaroner" av Hogne Hongset
  • "Tre timer" av Anders Roslund
  • "Inkognito - thriller" av Eirik Wekre
Alle bokanbefalinger for dette verket