Italienske netter

av (forfatter) og Jan Chr. Næss (oversetter).

Gyldendal 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.05 (95 terningkast.)

211 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

StineMas eksemplar av Italienske netter

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Historiske romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Italienske netter er suksessforfatter Katherine Webbs beste roman til nå.

1921: Unge, skjøre Clare Kingsley reiser gjennom Sør-Italias solsvidde landskap på vei til den lille byen Gioia del Colle. Her skal hun treffe igjen arkitektektemannen Boyd, som jobber for landeieren Leandro Cardetta, en bekjent fra Boyds tid i New York. Men da Clare stiger av toget i Gioia, merker hun straks en eim av blod og frykt i luften.
For bortenfor Cardettas villa er spenningen på bristepunktet. Byens fattige arbeidere søker desperat etter jobb og mat. Blant dem er Cardettas nevø Ettore, som er for stolt til å be onkelen om hjelp. Møtet mellom Clare og Ettore blir skjebnesvangert
Clare forelsker seg hodestups, og opplever ekte lidenskap for første gang i livet. Men det elskende paret skjønner fort at de står på hver sin side i en konflikt som snart kan kaste Italia ut i borgerkrig.
Før sommeren er over, skal blod flyte, hjerter bli knust og avskyelige hemmeligheter om Boyd bli avslørt. Og Clare skal lære en leksjon for livet på den verst tenkelige måten ?

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788205481275

EAN 9788205481275

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 414

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 24 48 16 3 1

Bokomtaler

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Året er 1921. Britiske Claire skal tilbringe sommeren i Puglia sammen med sin mann og stesønn; meget mot sin vilje. Claires mann Boyd er arkitekt og jobber for en mektig og styrtrik italiener, som Claire straks er på vakt ovenfor. Hun synes det er en skummel stemning overalt i regionen, noe som stemmer meget godt. Bønder og godseiere er på randen av krig, og Claire er redd. I tillegg har hun et heller trøblete forhold til sin ektemann, og det blir ikke akkurat bedre da hun treffer Ettore...

Dette er en meget lærerik bok om et tema jeg visste "nada" om. Forsiden lurer deg kanskje til å tro at det er søtsuppe og lidenskap over hele fjøla, men den gang ei. En veldig god bok med mørke undertoner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synes handlingene ble for langtekkelige. Skjedde ikke så mye før ca halve boka var lest

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er glad i bøkene til Katherine Webb, men denne skuffet litt. Her fant jeg ikke den nerven som jeg har funnet i de andre bøkene og jeg syntes store deler av boka var langtekkelig for så å ende veldig dramatisk bare på noen få sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var nesten årets beste for meg.. Veldig spennende og historisk. Italiensk historie som jeg ikke visste så mye om fra før. Og overaskende hele tiden.. En stor historie!! :)
Forsiden på denne boken er nesten helt feil.. Dette er ikke noen "vanlig" dameroman som vanlig vis får en slik forside..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skuffende til å være Katherine Webb. Kan ikke skylde på oversetteren denne gangen. Manglet intense skildringer som det er å finne i hennes andre bøker. Historien for seg er god, og spennende å lese om et sted jeg aldri har ofret en tanke før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hvis mennesker jeg har med å gjøre, ikke forstår annet enn penger og makt, da er det den stien jeg må følge med dem. I New York lærte jeg at ingen er utenfor rekkevidde, man må bare finne den rettte veien. Og jeg tjente meg ikke en formue fra grunnen der borte, bare for å komme hit og bli sett ned på av folk som ikke har gjort annet med livet sitt enn å sitte på baken og sløse med penger mens de sakte, men sikkert blir fetere og dovnere og dummere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Jeg vet ikke helt hvorfor. Bare at... ingenting her virker ekte. Bortsett fra deg. Ingenting her virker...» Hun leter etter de rette ordene. «Da jeg så deg, våknet jeg. For første gang.»

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.

Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.

En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.

Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Her er en kronologisk oversikt over bøker jeg har lest i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Besøk fra fortiden - roman" av Katherine Webb
 • "Beatrice og Benedikt" av Marina Fiorato
 • "Ellinors modige valg" av Katrine Wessel-Aas
 • "Skjulestedene" av Katherine Webb
 • "Den siste perlen" av Leah Fleming
 • "Den forbudte historien" av Annette Dutton
 • "Rosehagens hemmeligheter" av Katrine Wessel-Aas
 • "Den engelske piken" av Katherine Webb
 • "Silkehandlerens datter - roman" av Dinah Jefferies
 • "Sjasminsøstrene" av Corina Bomann
 • "Dommerfruen" av Ann O'Loughlin
 • "Hemmeligheter fra et levd liv - roman" av Susan Meissner
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver